Όπως είναι γνωστό η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων έχει ανακηρύξει το έτος 2020 ως έτος ανακύκλωσης υλικών.
Στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου  για την ενημέρωση των πολιτών και την ευαισθητοποίηση όλων για το θέμα της ανακύκλωσης ξεκίνησαν προγραμματισμένες δράσεις ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Έτσι, και στα 32 σχολεία του Δήμου Μεγάρων τοποθετήθηκα ν  τρεις κάδοι, ένας για τόνερ και δύο Plexi Glass για ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
Η αρχή της παρακολούθησης των δράσεων της ανακύκλωσης, έγινε στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, όπου το πρωί της τρίτης 10 Μαρτίου, ο Δήμαρχος κ Γρ. Σταμούλης, μαζί με τον  αρμόδιο αντιδήμαρχο κ.  Κων/νο Φυλακτό βρέθηκαν στα συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα. Ο Δήμαρχος Μεγαρέων είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους μαθητές τονίζοντας πως η ανακύκλωση πρέπει να μπει στην καθημερινότητα των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους ως μια συνήθεια με θετικά οφέλη για όλους.
Ο κ. Σταμούλης ζήτησε από τους μαθητές να βάλουν στο μυαλό τους το νόημα της ανακύκλωσης υποστηρίζοντας πως είναι επιβεβλημένο τα ίδια τα παιδιά να προτρέψουν  ακόμη και τους γονείς τους  για να συμμετέχουν και αυτοί στις  δράσεις  της ανακύκλωσης.
Όπως είπε τόσο στους διευθυντές, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, στόχος του Δήμου είναι οι μαθητές να αποκτήσουν παιδεία ως προς την ανακύκλωση, και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που  η δράση του Δήμου σχετικά με την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή στην δράση της ανακύκλωσης  ξεκινά από τα σχολεία.
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μία θετική πρωτοβουλία από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου την οποία πρέπει να αγκαλιάσει  όλη η εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας αλλά και το σύνολο των συλλόγων γονέων των σχολικών μονάδων.