Έπειτα από πρόσκληση της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κινέτας κ. Αλ. Μπαλτσιώτου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας σύσκεψη κατοίκων της Κινέτας, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμη στην περιοχή, μετά τη θεομηνία του Γηρυόνη τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ εξετάστηκε η σημερινή κατάσταση αλλά και η εξέλιξη των διαφόρων ενεργειών και δράσεων που έχουν δρομολογηθεί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Θαν. Μπούρας, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτ. Κοσμόπουλος, ο τοπικός αντιδήμαρχος κ. Στ. Φωτίου, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κινέτας κ. Αλ Μπαλτσιώτη., τοπικοί σύμβουλοι και μέλη της επιτροπής πυροπλήκτων.

Στην συζήτηση υπήρξε ενημέρωση από πλευράς του κ. Μπούρα ενόψει της διαβούλευσης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου από  τον αντιπρόεδρο της Βουλής, έγινε γνωστό ότι οι διαδικασίες για ανακατασκευές, επισκευές προχωράνε για όσες έχουν εγκριθεί οι ανάλογες πληρωμές, έχουν δοθεί ήδη επιδοτήσεις ενοικίου και περιβάλλοντα χώρου, έχουν ολοκληρωθεί οι κατεδαφίσεις των επικίνδυνων κτισμάτων και συνεχίζεται η διαδικασία συλλογής αμιάντου.

Ο κ. Θαν. Μπούρας ενημέρωσε επίσης ότι με νομοθετικές ρυθμίσεις του τελευταίου διμήνου και με έκδοση Κ.Υ.Α. οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές, ενώ με τροποποίηση της σχετικής Κ.Υ.Α. χορηγείται στεγαστική συνδρομή για επισκευές και ανακατασκευές. Τέλος είπε πως προχωρούν οι προγραμματικές συμβάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο βουλευτής Δυτ. Αττικής βρισκόμενος διαχρονικά κοντά στους κατοίκους της Κινέτας δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να είναι κοντά τους στις προσπάθειές τους για αντιμετώπιση των προβλημάτων τους

 

Είμαστε κοντά στους πληγέντες – παρακολουθούμε τα πράγματα μέσω του αντιδημάρχου

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλης μετά το πέρας της συσκεψης δήλωσε: «Ο δήμος θα συνεχίσει να έχει διαρκή παρουσία στην Κινέτα και θα πιέζει το κράτος να συντομευθεί ο χρόνος, που θα επανέλθει η κανονικότητα στην περιοχή.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το αίτημά μας για να αποζημιωθούν και οι δευτερεύουσες κατοικίες των πληγέντων θα ικανοποιηθεί σύντομα.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε κοντά στους πληγέντες και στους κατοίκους της Κινέτας και το ενδιαφέρον μας είναι ιδιαίτερο και ειλικρινές και η συνεργασία με την τοπική Κοινότητα, την επιτροπή πυρόπληκτων, την Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέτας και τους κατοίκους της περιοχής διαρκής και μάλιστα για να παρακολουθούμε τα πράγματα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά με προσωπική μου απόφαση ορίστηκε τοπικός αντιδήμαρχος Κινέτας ο συνεργάτης μου δημοτικός σύμβουλος Στ. Φωτίου ο οποίος καθημερινά θα επιλαμβάνεται όλων των ζητημάτων, που απασχολούν τους κατοίκους της Κινέτας».