Ένα μεγάλο θέμα, αυτό της έξαρσης των ιώσεων, φέρνει και πάλι στην επιφάνεια ο συνδυασμός «Νέο Ξεκίνημα». Σε δελτίο Τύπου που εξεδώθει, αποτυπώνεται η ανησυχία όλων με αφορμή τις πολλές απουσίες παιδιών στα σχολεία του Δήμου μας. Μάλιστα και όπως αναγράφεται, υπάρχει καταγγελία εκπαιδευτικού σύμφωνα με την οποία οι  Διευθυντές των σχολείων αποκρύπτουν τον ακριβή αριθμό των νοσούντων μαθητών που απουσιάζουν κάθε μέρα από τις σχολικές μονάδες.

Πρόκειται για ένα αρκετά σοβαρό ζήτημα με το οποίο ασχολήθηκε και η εφημερίδα μας στο προηγούμενο φύλλο, όπου σε σχετικό ρεπορτάζ καταγράφηκε η ανησυχία των δασκάλων αλλά και των συλλόγων γονέων την στιγμή που υπήρξαν ημέρες που σε σχολείο των Μεγάρων απουσίασαν 110 μαθητές! Θυμίζοντας πως ο κ. Μαρινάκης είχε εκφράσει δημόσια ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου την ανησυχία του ζητώντας από το δήμαρχο και τον υπεύθυνο του τομέα υγείας να είναι σε επαγρύπνηση, παραθέτουμε παρακάτω αυτούσιο το σχετικό δελτίο Τύπου.

 

Τι αναφέρεται αναλυτικά

 

«Μεγάλη ανησυχία επικρατεί το τελευταίο διάστημα με την έξαρση της γρίπης Η1Ν1.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού μας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη Διοίκηση του Δήμου.

Εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών τόσο στα δημοτικά σχολεία όσο και στα Γυμνάσια και Λύκεια των Μεγάρων και της Νέας Περάμου που έχουν προσβληθεί και απουσιάζουν από τα μαθήματα τους.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε την καταγγελία που έφτασε στην παράταξη μας από εκπαιδευτικό, σύμφωνα με την οποία οι Διευθυντές των σχολείων αποκρύπτουν τον ακριβή αριθμό των νοσούντων μαθητών που απουσιάζουν κάθε μέρα από τις σχολικές μονάδες.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο αποτελεί σοβαρή αιχμή για το σύνολο της σχολικής κοινότητας και τροχοπέδη στην ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση της ιατρικής κοινότητας στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου να εξετάσει άμεσα το θέμα με κλιμάκια αποτελούμενα από δημοτικούς υπαλλήλους και Υγειονομικούς, τα οποία θα επισκεφθούν όλες τις σχολικές μονάδες, θα καταγράψουν και θα συγκρίνουν τα στοιχεία που παραλαμβάνουν με τα αντίστοιχα δικά τους και θα προβούν άμεσα σε αντιμετώπιση του προβλήματος με μέτρα όπου και αν χρειάζεται.

Επειδή η υγεία των παιδιών μας δεν αποτελεί αντικείμενο προς διαπραγμάτευση, καλούμε τη διοίκηση να αντιδράσει άμεσα.

 

Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού «Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα»