Για όσους γνωρίζουν πολύ καλά τον Γιαν. Μαρινάκη, δεν πρέπει να αιφνιδιάστηκαν από την δήλωσή του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέματα που αφορούσαν τον προϋπολογισμό και τα εκτελεστέα έργα.

Και αυτό διότι ο Γιαν. Μαρινάκης, πέρα από την πολιτικές αντιπαραθέσεις που σε πολλές περιπτώσεις γίνονται για συγκεκριμένους λόγους και σκοπούς, έχει αποδείξει πως ξέρει πολύ καλά να  αναγνωρίζει το σωστό, γνωρίζοντας ότι όλοι όσοι εμπλέκονται – ιδιαίτερα με τα τοπικά – στοχεύουν στο κοινό καλό.

Ο κ. Μαρινάκης στην τοποθέτησή του ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου έδειξε ότι όχι μόνο διαθέτει πολιτικό ανάστημα, αλλά έχει την δύναμη και το σθένος να τιμά τους αντιπάλους του.

«Αυτό το οποίο είδαμε, είναι ότι η διοίκησή σας την 1η Σεπτεμβρίου 2014 με την ανάληψη των καθηκόντων της ξεκίνησε αρκετά δυναμικά, αντιμετωπίζοντας ένα σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που υπήρχε. Και είναι αλήθεια ότι στην φάση αυτή, ανταπεξήλθε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση έχοντας την αντιπολίτευση που έβαλε πλάτη, αλλά και κάποιους ανθρώπους που ηγήθηκαν αυτής της προσπάθειας, όπως ο τότε αντιδήμαρχος οικονομικών  ο κ. Πολυχρόνης. Προσωπικά έχω το σθένος και τη δύναμη να τα λέω όλα αυτά».

Αν μη τι άλλο, έχουν  ιδιαίτερη σημασία τα λόγια ενός π. δημάρχου που έχει  την δύναμη να παραδέχεται ότι η νέα – μετά απ’ αυτόν διοίκηση – αντιμετώπισε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, δείχνοντας με την στάση του πως διαθέτει πολιτικό ανάστημα.