Με την παρουσία του Γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη και την συμμετοχή του βουλευτή Γ. Τσίπρα, της περιφερειακής συμβούλου Παν. Παππά, του μέλους της Κ.Ε. Δημ. Σακελλάρη και του πολιτευτή Β. Χατζόπουλου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων αλλά και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μεγάρων.

Τους επίσημους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο επικεφαλής της οργάνωσης Τάσος Δέσκος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την συμμετοχή του κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο Πάνος Σκουρλέτης πέρα από τις ευχές για καλή χρονιά, έδωσε και πολιτικές ευχές ενθυμούμενος παλαιότερη επίσκεψή του στα γραφεία του τότε Συνασπισμού στα Μέγαρα όπου – όπως είπε – «τότε είχε συναντήσει μόλις 8 άτομα».

Ο κ. Σκουρλέτης κάνοντας σύγκριση με το σήμερα, αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια ενός μικρού κόμματος τότε που από το 2012 κατάφερε να φτάσει 2 φορές στην θέση της κυβέρνησης και σήμερα να κατέχει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις διαπιστώσεις του  για την διακυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία, επεσήμανε πως η σημερινή υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη κυβέρνηση, «την έχει πατήσει στα δυνατά της χαρτιά». Δηλαδή σε καίρια ζητήματα που έκανε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως στο προσφυγικό, τα εθνικά ζητήματα, την οικονομία αλλά και την διαχείριση των προβλημάτων του ποδοσφαίρου κάνοντας λόγο για κλαυσίγελο , που αποδεικνύει πως λειτουργεί σαν μια κυβέρνηση συγκεκριμένων συμφερόντων.  Ο Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υιοθετεί αποτυχημένες συνταγές και παλαιοκομματικές νοοτροπίες του παρελθόντος στο όνομα μιας νέας προσπάθειας φέρνοντας σαν παράδειγμα το πρόγραμμα «Φιλόδημος» που αποφάσισε να το μετονομάσει ώστε οι δήμαρχοι που θα «προσκυνούν στον Αγά» – όπως χαρακτηριστικά είπε – θα παίρνουν χρήματα.

Κλείνοντας ζήτησε απ’ όλους να έχουν ισχυρή παρουσία παντού, τονίζοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση της πολιτικής είναι συμμετοχική υπόθεση.

 

Γ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει προοπτική στον κόσμο

Ακολούθως το λόγο πήρε ο Γ. Τσίπρας. Ο βουλευτής Δυτικής Αττικής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στερείται σοβαρότητας στο μεταναστευτικό αλλά και στα γεωπολιτικά ζητήματα, φέρνοντας σαν παράδειγμα την επανίδρυση του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και την μεταφορά του στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα του πρέπει να δώσει προοπτική στον κόσμο, θυμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία με πολλά ψέματα κατάφερε να δώσει προοπτική.

«Μπορεί εμείς να κάναμε υποχωρήσεις, όμως ψέματα δεν είπαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας κάνοντας αυτοκριτική, θυμίζοντας ότι ακόμη και το 2015 που κυβέρνησε ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ στόχος ήταν η σύγκρουση με το μνημόνιο. «γιατί δεν τα καταφέραμε, αυτό είναι μια άλλη ιστορία» τόνισε.

 

Παν. Παππά: Παρουσία και έντονη δράση παντού…

Από την πλευρά της η περιφερειακή σύμβουλος Παν. Παππά συνυπογράφοντας όλα όσα ειπώθηκαν ανέφερε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα πέσει ως ώριμο φρούτο, αφού έχει τα μέσα, τον τρόπο, τον Τύπο την τηλεόραση. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μόνο την παρουσία των μελών και των στελεχών του. Παρουσία και έντονη δράση παντού, μέσα στους εργασιακούς χώρους, στα σωματεία, στους συλλόγους. «Πρέπει να πληροφορούμε τον κόσμο για την αλήθεια και όχι για όλα όσα ακούνε από την τηλεόραση» κατέληξε η κ. Παππά.

 

 

Β. Χατζόπουλος: Δράσεις που θα αφορούν την τοπική κοινωνία

Στην τοποθέτησή του ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Χατζόπουλος εμφανώς ικανοποιημένος από την προσέλευση του κόσμου, προανήγγειλε δράσεις που θα αφορούν την τοπική κοινωνία, όπως η υλοποίηση της οργάνωσης της νεολαίας του κόμματος στην περιοχή μας. Ο κ. Χατζόπουλος ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή επιτυχία στο συνέδριο.

 

Συγκρίσεις για τα αντανακλαστικά της κεντρικής εξουσίας από τον Ιερ. Πολυχρόνη

 

Τον δήμο Μεγαρέων εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ιερ. Πολυχρόνης. Με αφορμή συγκεκριμένα τοπικά προβλήματα που προέκυψαν, αναφέρθηκε στην διαφορά αντιμετώπισης που είχε ο δήμος σε αυτά, συγκρίνοντας τα αντανακλαστικά της κεντρικής εξουσίας επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και επί Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Πολυχρόνης τόνισε πως ο τρόπος με τον οποίο μερίμνησαν οι υπηρεσίες επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία σχέση με τον τρόπο που μερίμνησαν οι υπηρεσίες επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας. Αιτιολογώντας την άποψή του στάθηκε ιδιαίτερα στην αποζημίωση όλων των κατοικιών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της Κινέτας, αλλά και στις νομοθετικές διατάξεις που έγιναν μετά τις πλημμύρες του 2017, απαιτώντας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να πράξει σήμερα το ίδιο με αυτό που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος ευχήθηκε να ευοδωθεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την εκπροσώπηση του προοδευτικού χώρου.