Η Irish όπως την ήξεραν κυρίως οι παλιοί, είναι ένα από τα πιο γνωστά καφέ στην πόλη των Μεγάρων και ίσως ένα από τα πιο παλιά μαγαζιά στα Μέγαρα αφού λειτουργεί ανελλιπώς από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ο μικρός – ζεστός της χώρος, δημιουργούσε από παλιά όλες τις συνθήκες ώστε η irish να αποτελεί ένα παρεΐστικο στέκι για τη νεολαία της εποχής. Ένα café διαχρονικό για τα Μέγαρα στο οποίο μεγάλωσαν αρκετές γενιές απολαμβάνοντας τον καφέ τους ή το ποτό τους υπό τους ήχους όμορφων «μουσικών».

Τα χρόνια πέρασαν και η παλιά irish εξελίχθηκε, ανακαινίστηκε, «μεγάλωσε».

Έγινε η Airis που από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει ανοίξει τις πύλες της και έχει φέρει ξανά τον κόσμο στην … «μαραζωμένη» κατά πολλούς κεντρική πλατεία Μεγάρων.

Οι ιδιοκτήτες Ηρακλής Κουφής και Μιχάλης Καρδάτος, τόλμησαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν χώρο που στην κυριολεξία δεν θυμίζει τίποτα από τα παλιά.

Έναν χώρο που ανακαινίστηκε με βάση τις ιδέες και τα σχέδια του συμπολίτη μας – άριστου Αρχιτέκτονα Νίκου Παπανούση ο οποίος έβαλε τις … «πινελιές» του δημιουργώντας την Airis της νέας εποχής!

Η νέα εικόνα της Airis αν μη τι άλλο συναρπάζει όποιον την επισκεφτεί. Πιο φιλική και πιο φιλόξενη πλέον και με προσωπικό που δίνει μεγάλη βαρύτητα στην σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη η Airis είναι ένα από τα must μέρη των Μεγάρων.

Από το πρωί για καφέ, χαλαρή συζήτηση, το μεσημέρι για κάτι δροσιστικό και ελαφρύ τσίμπημα, ενώ το βράδυ καλό φαγητό με γευστικά πιάτα και ανεβασμένους ρυθμούς με ωραίες μουσικές και ποτά.

Αξίζει λοιπόν τον κόπο να επισκεφτούμε την Airis, που αν μη τι άλλο με τη νέα εικόνα της αποτελεί πόλο έλξης για όλες τις ηλικίες.