Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων επαναλειτουργεί όπως είναι πλέον γνωστό, από την περασμένη Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, κανονικά επί 24ώρου βάσεως, όπως ανακοινώθηκε με επιτόπια επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μεγαρέων Γρ. Σταμούλη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Μεγάρων σύσκεψη για να ληφθούν μέτρα, που θα συμβάλλουν στην λύση του πολύ σοβαρού προβλήματος της φυσικής ασφάλειας των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, το οποίο επηρεάζει καθοριστικά την καλή και συνεχή λειτουργία του.

Στη σύσκεψη αυτή, που έλαβε χώρα υπό την προεδρία του Δημάρχου Μεγαρέων Γρ. Σταμούλη και διήρκεσε μιάμιση ώρα, συμμετείχαν ο Υποδιοικητής της 2ης Υ.Π.Ε κ. Περ. Αλεβιζάτος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος κ. Εμμ. Δασκαλάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων κ. Θεοχ. Κουμιώτης, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεγάρων κα. Κατ. Κορακίδου, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας κ. Δημ Γιαννακάρης, εκπρόσωποι του Συλλόγου «Άγιος Χριστόφορος» και της Ομοσπονδίας Ρομά και οι Βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής κ.κ. Γ. Κώτσηρας και Βαγγ. Λιάκος.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Καράμπελας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιερ. Πολυχρόνης, Κ. Φυλακτός, Στ. Φωτίου και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Γιάν. Καλιπόζης.

Έγινε από όλους κατανοητό ότι το Κέντρο Υγείας πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και το προσωπικό να εργάζεται και να προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσα σε ασφαλές περιβάλλον.

Το πρόβλημα είναι η έλλειψη ιατρών και κάποια περιστατικά παραβατικότητας από Ρομά.

Ύστερα από την ανταλλαγή απόψεων όλοι κατέληξαν ότι η πολιτεία θα συνεχίσει τις ενέργειες για την πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. με ιατρικό προσωπικό, ενώ ο Δήμος θα συνεχίσει ποικιλοτρόπως να στηρίζει την πλήρη λειτουργία του Κ.Υ και να συμπαρίσταται στις προσπάθειες της Διευθύντριας και όλων των εργαζομένων.

Εκ μέρους των Ρομά υπήρξε η δέσμευση για να ενημερωθούν όλοι οι τσιγγάνοι της περιοχής να συμπεριφέρονται κανονικά για να μην υπάρξουν στο εξής παραβατικά περιστατικά εκ μέρους των και τα τυχόν περιστατικά, που θα προκύψουν στο μέλλον θα αντιμετωπίζονται αναλόγως και σύμφωνα με το Νόμο, η δε Αστυνομία θα φροντίσει ώστε με συνεχείς παρεμβάσεις της να τηρείται η τάξη.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρ. Σταμούλης δήλωσε: «Το θέμα είναι σοβαρό, μας απασχολεί ιδιαίτερα και μας προβληματίζει, χρειάζονται από όλους ενέργειες, συνεχείς προσπάθειες και παρακολούθηση έτσι ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα με στόχο να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας κανονικά επί 24ώρου βάσεως, να υπάρχουν γιατροί και το προσωπικό να αισθάνεται ασφάλεια στον εργασιακό χώρο, νύχτα μέρα.»

Εκ μέρους των Ρομά υπήρξε η δέσμευση για να ενημερωθούν όλοι οι τσιγγάνοι της περιοχής να συμπεριφέρονται κανονικά για να μην υπάρξουν στο εξής παραβατικά περιστατικά

Διευκρίνιση: Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι το αποτέλεσμα της σύσκεψης έγινε γνωστό μέσω του παραπάνω δελτίο Τύπου, καθώς δεν επετράπη η παρακολούθησή της από τους δημοσιογράφους, αφού η σύσκεψη χαρακτηρίστηκε «υπηρεσιακή».