Δίνοντας προτεραιότητα στα λίγα, για να πετύχει τα ουσιώδη έργα, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων προετοιμάζει το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του 2020 που θα κατατεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Σπ. Κορώσης, σε συνεργασία πάντα με τις υπηρεσίες, στο πρώτο ουσιαστικά τεχνικό πρόγραμμα που θα καταθέσει ως αντιδήμαρχος, επιδιώκει όχι να υπάρχει πληθώρα έργων που θα προαναγγελθούν με σκοπό να κερδηθούν οι εντυπώσεις και ενδεχομένως θα παραμείνουν στα χαρτιά, αλλά να υπάρχουν έργα που θα μπορέσουν να υλοποιηθούν, όπως και μελέτες που θα στοχεύουν σε μεγαλόπνοο σχεδιασμό  έργων που θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά αρκετές γειτονιές των πόλεων μας.

Όσον αφορά τα Μέγαρα, στο πρόγραμμα έργων θα περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση του 2ου ορόφου της δημοτικής βιβλιοθήκης. Ένα έργο που εκκρεμεί από την 2η θητεία της διοίκησης Στρατιώτη και αν μη τι άλλο κρίνεται αναγκαίο, γι’ αυτό και ο κ. Κορώσης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ολοκλήρωσή του.

Το επόμενο … μακρόπνοο έργο, το οποίο για να υλοποιηθεί πρέπει να ξεκινήσουν οι ενέργειες άμεσα, αφορά τον παλιό σταθμό του ΟΣΕ.

Στόχος του αντιδημάρχου τεχνικών έργων είναι να αναπλαστεί ο χώρος πέριξ των γραμμών με την δημιουργία χώρων περιπάτου, ενώ με κάποιο τρόπο (τεχνικά) οι παλιές ράγες του τραίνου – που δεν μπορούν να αφαιρεθούν – θα γίνουν ποδηλατοδρόμος.

Για να ξεκινήσει όμως το συγκεκριμένο έργο, χρειάζεται η δημιουργία προμελέτης που θα γίνει με ευθύνη του δήμου. Η προμελέτη αυτή θα αποσταλεί στην ΓΑΙΑ ΟΣΕ (στην οποία ανήκει ο χώρος του παλαιού σταθμού του ΟΣΕ), προς έγκριση, ώστε μετά να ακολουθήσει η οριστική μελέτη και η χρηματοδότηση του έργου.

Όσον αφορά την πόλη της Νέας Περάμου, εκεί θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιοχές που είναι εντός σχεδίου και δεν έχουν πεζοδρόμια. Έτσι στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 θα προβλεφθεί η δημιουργία πεζοδρομίων στην Παλαιά Εθνική Οδό, από το ρέμα του Γιώργη έως και το my market. Έργο σημαντικό, όσον αφορά κυρίως την ασφάλεια των πεζών που σήμερα κινδυνεύουν.

Μια τριπλέτα παρεμβάσεων με έργα σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο που αν μη τι άλλο είναι αναγκαία και ουσιώδη.

Με βάση λοιπόν τις υπάρχουσες  συνθήκες, η προτεραιότητα σε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, η  ετοιμότητα για αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά ή και εθνικά προγράμματα, είναι ο μόνος δρόμος που δίνει ελπίδα σε μια δύσκολη εποχή για την τοπική αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό και ο κ. Κορώσης κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.