Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου 2020 η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Β. Κικίλια και τον Υφυπουργό κ. Β. Κοντοζαμάνη.

Υπουργό και Υφυπουργό, συνόδευαν ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρ. Ροϊλός, ο Υποδιοικητής κ. Περ. Αλεβίζος αλλά και οι βουλευτές Δυτ. Αττικής κ.κ. Θαν. Μπούρας, Γ. Κώτσηρας και Ευαγ. Λιάκος.

Παρουσία του δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλη και του Αστυνομικού Διευθυντή Δυτ. Αττικής Ταξίαρχου Εμμ. Δασκαλάκη, τόσο ο κ. Κικίλιας, όσο και ο κ. Κοντοζαμάνης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους ιατρούς αλλά και τους νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, οι οποίοι εστίασαν την κουβέντα τους στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αυτό της ασφάλειας.

Μάλιστα ζήτησαν από τους παριστάμενους και ιδιαίτερα από τον Αστυνομικό Διευθυντή Δυτ. Αττικής την αρωγή του για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Τι δήλωσε ο Υπουργός Β. Κικίλιας…

Σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας μετά το πέρας της κουβέντας που είχε με το προσωπικό, ανέφερε τα εξής:

«Τα Μέγαρα είναι μια περιοχή με πολύ κόσμο τον οποίο θέλουμε να στηρίξουμε γι’ αυτό και ουσιαστικά επαναλειτουργούμε το Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Όμως ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσει ένα Κέντρο Υγείας επί 24ωρου βάσεως και μάλιστα να καλύπτει τις ημέρες που δεν εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο, είναι να υπάρχει η απόλυτη εγγύηση για την ασφάλεια του προσωπικού. Γι’ αυτό και υπάρχει μια στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι που ασκούν το λειτούργημά τους θα μπορούν να κάνουν απρόσκοπτα την δουλειά τους χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Αυτό θέλουμε να διασφαλίσουμε προκειμένου να μπορεί και σε διάρκεια λειτουργεί του συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, ώστε μετέπειτα να στηριχτεί περαιτέρω και να αναπτυχθεί και σε άλλες δομές για να παρέχει υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες».

Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Β. Κοντοζαμάνης

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας κ. Β. Κοντοζαμάνης δήλωσε: «Η σημερινή έναρξη της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, είναι ένα μήνυμα που θέλει να στείλει του Υπουργείο Υγείας. Ότι κανένας πολίτης δεν θα στερηθεί το minimum των απαραίτητων υπηρεσιών υγείας που πρέπει να έχει. Γι’ αυτό είναι βέβαιο ότι με κάθε τρόπο θα στηρίξουμε τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην χώρα».  

 Γρ. Σταμούλης: Η επαναλειτουργία του Κ. Υ. θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες

Εμφανώς ικανοποιημένος από την θετική έκβαση του προβλήματος που απασχολούσε την τοπική κοινωνία από τον περασμένο Ιούνιο ήταν ο δήμαρχος Μεγαρέων. Σε δηλώσεις του ο κ. Γρ. Σταμούλης ανέφερε σχετικά: «Σε μια περιοχή με τεράστια έκταση, η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας  υγείας μέσω του Κέντρου Υγείας κρίνεται ως λίαν απαραίτητη. Το ότι από τον Ιούνιο το Κέντρο Υγείας Μεγάρων έπαψε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση και λειτουργούσε μόνο 5 ημέρες την εβδομάδα, είχε θορυβήσει όλους τους πολίτες κάνοντας τους να αισθάνονται ανασφάλεια, καθώς τα περιστατικά υγείας δεν μπαίνουν σε προγραμματισμό. Σήμερα που επανέρχεται η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας το οποίο θα εφημερεύει μόνο όταν δεν εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο, αισθανόμαστε ικανοποίηση. Η επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. γι’ αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια. Την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ τους Βουλευτές της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και όλους όσους με κάθε τρόπο συνέβαλλαν ώστε να γίνει πραγματικότητα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σε 24ωρη βάση».

«Πώς θα διασφαλιστεί στους πολίτες ότι το Κέντρο Υγείας Μεγάρων δεν θα κλείσει ξανά»;

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το πώς θα διασφαλιστεί στους πολίτες ότι το Κέντρο Υγείας Μεγάρων δεν θα κλείσει ξανά, ο κ. Σταμούλης υποστήριξε: «Αυτό είναι ένα ζήτημα που ήδη μας απασχολεί. Γι’ αυτό για δεύτερη φορά κάνω έκκληση στους γιατρούς γενικής ιατρικής και παθολόγους να προστρέξουν να υποβάλλουν αιτήσεις γιατί έχουν προκηρυχθεί θέσεις, γιατί είναι αλήθεια ότι χωρίς το απαραίτητο προσωπικό δεν μπορεί να διασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων. Επομένως κρίνεται απαραίτητη η ενίσχυσή του με ιατρικό προσωπικό. Για ένα άλλο θέμα πολύ σοβαρό που άπτεται της καλής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, το θέμα της ασφάλειας, ευελπιστώ ότι ως Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής θα το επιλύσουμε, ώστε το προσωπικό που εργάζεται να μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του με ασφάλεια και χωρίς το φόβο πως μπορεί κάτι να συμβεί».