Δυστυχώς το… αστείο του αυτό, μας συγκλόνισε. Το αστείο αυτό, μας στενοχώρησε. Αναφερόμαστε στην απώλεια του αγαπημένου μας φίλου Μάκη Πάνου ο οποίος τα ξημερώματα της πέρασε στην αιωνιότητα. Ο άνθρωπος που με τα πειράγματά του και το αστείρευτο χιούμορ του δυστυχώς δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Έφυγε νωρίς, σε ηλικία 59 ετών για το μεγάλο ταξίδι, νικημένος από ένα βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο χαμός του σκόρπισε  μεγάλη θλίψη στην οικογένειά του, στον αδερφό του, στ’ ανίψια του, στους συγγενείς του αλλά και στους πολυπληθείς φίλους του.

Πολυπράγμων ο Μάκης, από ηλικία 9 ετών συμμετείχε στην φιλαρμονική του Δήμου Μεγάρων, όπου ήταν και το αρχαιότερο μέλος της, καθώς φέτος συμπλήρωσε 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

Μέλος της χορωδίας, μέλος του Δημοτικού Θεάτρου, αρθρογράφος στην εφημερίδα «Μεγαρικός Τύπος», από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του πρώτου τηλεοπτικού σταθμού, αλλά και του πρώτου ραδιοφωνικού σταθμού στα Μέγαρα, ο Μάκης κατάφερε όχι μόνο να δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή εικόνα στην τοπική κοινωνία, αλλά και να κάνει πολλούς φίλους, έχοντας έναν μοναδικό τρόπο να κερδίζει τον κόσμο.

Κατά την διάρκεια της ενασχόλησής του με τα τοπικά δρώμενα, δεν τον αφήνει ασυγκίνητο η πολιτική, όπου ενεργά πλέον από το 2007 μέχρι και το τέλος της ζωής του, συμμετέχει και ανελλιπώς  στην τοπική οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεγάρων, όπως και σε αυτή του ΚΙΝ.ΑΛ. μένοντας σταθερός στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο αγαπημένος σε όλους μας Μάκης, θα λείψει από την τοπική κοινωνία των Μεγάρων.

Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, κυρίως στην οικογένειά του, και έπειτα σε όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκε στο θέατρο, την φιλαρμονική, την χορωδία, αλλά και στο χώρο του ποδοσφαίρου  το οποίο υπηρέτησε με θέρμη, αρχικά ως πρόεδρος του Μεγαρικού και μετά ως αντιπρόεδρος της ΕΠΣΔΑ στο πλευρό του τ. προέδρου Μιχ. Τζανόπουλου.

Προσωπικά είχα την τύχη να έχω χρόνια φιλία με τον Μάκη. Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του επί αρκετά χρόνια ως Γραμματέας στην Τ.Ο. ΚΙΝ.ΑΛ.  Μεγάρων – Νέας Περάμου.

Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ζώντας τον από κοντά, πόσο ακέραιος χαρακτήρας ήταν και πως … χρησιμοποιούσε στις δύσκολες στιγμές το χιούμορ του, για να αποφορτίσει καταστάσεις.

 

Για το… ταξίδι που κίνησε να πάει, μίλησε με λόγια συγκίνησης μετά το πέρας της νεκρώσιμης ακολουθίας η καλή του φίλη, η μαέστρος της χορωδίας Μαριλία Ηλία.

Τον Μάκη, οι άνθρωποι που τον λάτρεψαν, επώνυμοι και ανώνυμοι συμπολίτες τον συνόδεψαν το απόγευμα της Τρίτης 17 Οκτωβρίου 2019 στην τελευταία του κατοικία.

Κοντά του ήταν και τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου με επικεφαλής τον μαέστρο Σπ. Μπερδελή, παίζοντας ως ύστατο φόρο τιμής ένα  εμβατήριο … δυστυχώς πένθιμο.

Ο Μάκης δεν έφυγε, δεν είναι εκλιπών! Είναι και θα παραμένει νοερά κοντά μας, αφού όλοι όσοι τον ζήσαμε δεν είναι δυνατόν σε κάθε στιγμή, να μην θυμόμαστε το αστείρευτο χιούμορ του, τα πολλά αστεία του, αν και το τελευταίο του – όπως προανέφερα – μας συγκλόνισε.

 

Σοφία, Έλενα, Αλεξιάννα, Γιώργο κουράγιο…

 

Ο Μάκης έφυγε νωρίς αλλά θα ζει πάντα μέσα στις καρδιές σας, μέσα στις καρδιές όλων όσων τον λάτρεψαν.

 

Αντώνης Υψηλάντης