Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης  18 Δεκεμβρίου 2019 ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρ. Ροϊλός. Συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες αλλά και από τους Βουλευτές Δυτ. Αττικής της Ν.Δ. κ.κ. Αθ. Μπούρα, Γ. Κώτσηρα και Ευαγ. Λιάκο, παρουσία και του δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλη αλλά και εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. προέδρευσε σε σύσκεψη με την συμμετοχή της Διευθύντριας του Κ.Υ. Μεγάρων κ. Κ. Κορακίδου, ιατρών και νοσηλευτών. Ο κ. Ροϊλός ζήτησε απ’ όλους να «βάλουν πλάτη», ώστε με την έλευση της νέας χρονιάς να επανέλθει η κανονικότητα στο Κ.Υ. Μεγάρων.

Ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ, ήταν κάθετος απέναντι στους ιατρούς αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το Κ.Υ. Μεγάρων θα λειτουργήσει ξανά σε 24ωρη βάση, με εφημερίες 22 ημερών  το μήνα όταν δεν θα εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο». 

Σε ερωτήσεις που του τέθηκαν σχετικά με τον τρόπο επίτευξης του στόχου, ο κ. Ροϊλός είπε ότι για να βγει κανονικά το πρόγραμμα των εφημεριών, χρειάζεται να προστεθούν στο ήδη υπάρχον ιατρικό προσωπικό, ακόμη τρεις ιατροί.

Ο ένας γενικός ιατρός έχει ήδη έρθει, θα έρθει ακόμη ένας άμεσα (όπως δεσμεύτηκε ο κ. Ροϊλός),  ενώ θα μετατεθεί (αφού ο ίδιος που ήταν παρών το ζήτησε), και ο συμπολίτης ιατρός κ. Αν. Καλλιάς από το Κ.Υ. Περιστερίου.  Μια εξέλιξη άκρως θετική, που αποτελεί δικαίωση και για την εφημερίδα μας, καθώς σε σχετικό ρεπορτάζ στο φύλλο της 22 Νοεμβρίου 2019, είχαμε αναφέρει τότε «ότι με βάση λοιπόν τα δεδομένα που προκύπτουν, δεν αποκλείεται το Κέντρο Υγείας Μεγάρων το οποίο στις 14 Ιουνίου 2019 με απόφαση της απερχόμενης διοικητού της 2 ης ΥΠΕ τροποποίησε προσωρινά την λειτουργία του, να ξεκινήσει την 24ωρη λειτουργία του με την έλευση του πρώτου μήνα του 2020».

 Η ασφάλεια του προσωπικού στο επίκεντρο της συζήτησης

 Όπως ήταν φυσικό, η ασφάλεια του προσωπικού τέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο της συζήτησης, με τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να ζητούν τόσο από τον δήμαρχο όσο και από τους βουλευτές, ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας με κάθε τρόπο.  Από την πλευρά του ο κ. Ροϊλός εξήγησε πως παρότι δεν είναι εφικτό να στηθεί έξω από το Κ.Υ. Μεγάρων ένα … αστυνομικό τμήμα, εντούτοις διαμήνυσε πως υπάρχει πρόθεση να ενισχυθούν οι περιπολίες των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, ενώ μελετάται μελλοντικά και η συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία security.

Από την πλευρά τους, οι ιατροί που πήραν το λόγο, κατέδειξαν την αγωνία τους σχετικά με το πρόβλημα της ασφάλειας, τονίζοντας ότι αυτό αποτέλεσε τροχοπέδη όσον αφορά την έλευση νέων ιατρών στο συγκεκριμένη μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Οι επισημάνσεις των ιατρών καταγράφηκαν από την εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, η οποία με την σειρά της άφησε να εννοηθεί πως το πρόβλημα που υπάρχει είναι γνωστό σε όλα τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. ακόμη και στον ίδιο τον υπουργό.

Εκτενές ρεπορτάζ και δηλώσεις στην έντυπη έκδοση της ΑΙΧΜΗΣ

Ο συμπολίτης μας ιατρός κ. Αν. Καλλιάς προθυμοποιήθηκε να συμμετέχει στην λειτουργία του Κ.Υ. Μεγάρων, ζητώντας να γίνουν ενέργειες ώστε να μετατεθεί από το Κ.Υ. Περιστερίου

 «Το Κ.Υ. Μεγάρων θα λειτουργήσει ξανά σε 24ωρη βάση, 22 ημέρες το μήνα όταν δεν θα εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο», δεσμεύτηκε ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κ. Χρ. Ροϊλός που διακρίνεται εκ δεξιών του βουλευτή κ. Γ. Κώτσηρα.

Στην σύσκεψη μετείχε ο δήμαρχος Γρ. Σταμούλης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθ. Μπούρας και ο βουλευτής Ευαγ. Λιάκος