Ιδιαίτερα ενοχλημένοι αποχώρησαν από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου  οι εκπρόσωποι του Τοπικού Συμβουλίου της Κινέττας με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Αλ. Μπαλτσιώτου. Μαζί με τους εκπροσώπους της Κινέττας, αποχώρησε και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Νέας Περάμου, όπου από κοινού διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν τους δόθηκε ο λόγος να τοποθετηθούν.

Οι μεν εκπρόσωποι της Κινέττας για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την καταστροφική πλημμύρα της 25ης Νοεμβρίου, ο δε εκπρόσωπος της Νέας Περάμου επειδή δεν μπόρεσε να κάνει αναφορά ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου για τα υπομνήματα που έχουν καταθέσει με προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Λουτροπύργου, οι κάτοικοι της Βλυχάδας, οι εκπρόσωποι του εξωραϊστικού συλλόγου «Ακρογιάλι», αλλά και ο σύλλογος γονέων του 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Νέας Περάμου.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ – έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου – εμφανώς εξαγριωμένοι, οι εκπρόσωποι της Κινέττας έκαναν λόγο για «Δημοτικό Συμβούλιο – Μνημόσυνο για την Κινέττα», επιρρίπτοντας ευθύνες στην διοίκηση του δήμου για τον χειρισμό της υπόθεσης. «Σήμερα μας έκαναν το Μνημόσυνο, να μας φωνάξουν και στα… 40», είπε χαρακτηριστικά τοπικός σύμβουλος της Κινέττας, επισημαίνοντας ότι ο δήμαρχος έπρεπε να καθίσει μαζί τους στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσει και να τους αναλύσει τα σχέδιά του για την Κινέττα.

«Μας αγνόησαν επιδεικτικά» μας είπε η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κινέττας κ. Αλ. Μπαλτσιώτου, δείχνοντας ενοχλημένη επειδή δεν της δόθηκε ο λόγος, αναφέροντας ότι ο δήμαρχος  για πολλοστή φορά απαξιώνει  την Κινέττα, αλλά και το θεσμικό ρόλο του Τοπικού Συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε η Κινέττα και οι καταστροφές που υπέστησαν οι κάτοικοι να είχε έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ως ένα και μοναδικό θέμα.

 

Γιαν. Σεβαστής: Είμαστε παρακατιανοί…

Οι φωνές των εκπροσώπων της Κινέττας βρήκαν σύμμαχο τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου κ. Γιαν. Σεβαστή. «Είμαστε παρακατιανοί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σεβαστής, εκφράζοντας την αγανάκτηση του για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων.

Αγανάκτηση που απέφερε και αποκαλύψεις, καθώς τόσο η κ. Μπαλτσιώτη, όσο και ο κ. Σεβαστής γνωστοποίησαν πως μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει την παγία χρηματοδότηση  που εκ του νόμου δίνεται από το δήμο.