Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής, Γιώργος Τσίπρας, επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 25/11, τη πληγείσα από τις πλημμύρες, περιοχή της Κινέτας. Εκφράζει τη θλίψη και την αμέριστη συμπαράστασή του στους κατοίκους καθώς και την ανακούφισή του που δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.

Συνοδευόμενος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επιτόπια αυτοψία στα σημεία της καταστροφής, αντικρίζοντας αποκαρδιωτικές εικόνες, και ενημερώθηκε από τη Δημοτική Αρχή και την Πυροσβεστική για τα αίτια και τα αποτελέσματα της καταστροφής.

Η άναρχη δόμηση, η καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018, τα «κλειστά» υδατορέματα, ο ανεφάρμοστος σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής προστασίας, καθιστούν την Κινέτα, ανοχύρωτη πόλη σε παρόμοια ακραία καιρικά φαινόμενα.

Είναι θετικό ότι έστω και κατόπιν εορτής η σημερινή κυβέρνηση ανακάλυψε ότι για τα αποτελέσματα ορισμένων φυσικών καταστροφών ευθύνεται η κλιματική αλλαγή και η αυθαίρετη δόμηση και όχι η Δούρου, ο Τσίπρας κλπ. Η Κυβέρνηση πρέπει:

  1. Να αποκαταστήσει άμεσα τις ζημιές στις υποδομές καθώς και στις κατοικίες με άντληση υδάτων και απομάκρυνση φερτών υλικών.
  2. Να προβεί σε άμεση και ολική αποζημίωση των πληγέντων που έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες και οικοσκευές.
  3. Να συνεχίσει την υλοποίηση του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού που είχε ήδη δρομολογήσει η προηγούμενη αρχή.
  4. 4. Να υλοποιήσει άμεσα το επενδυτικό πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας κατοικιών και επιχειρήσεων που χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων