Αφουγκραζόμενοι την αγωνία της τοπικής κοινωνίας και έπειτα από επαφή που είχαν με τον Συντονιστή Γραμματέα και τα μέλη της Σ.Ε. της Τ.Ο. ΚΙΝ.ΑΛ. Μεγάρων – Νέας Περάμου, οι Βουλευτές κ.κ. Ανδρέας Πουλάς (Τομεάρχης Υγείας), Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου και Βασίλειος Κεγκέρογλου, κατέθεσαν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου ερώτηση στην Βουλή σχετικά με την επαναλειτουργία του Κ.Υ. Μεγάρων.

Απευθυνόμενοι στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια ερωτούν «εάν μέχρι σήμερα, (5 μήνες μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης) από την Ν.Δ., έχει προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί η 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Μεγάρων», χαρακτηρίζοντας ως «ένα ακόμη κατόρθωμα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» την κατάργηση της 24ωρης λειτουργίας του Κ.Υ. Μεγάρων στις 19 Ιουνίου 2019!

Για μια ακόμη η Τ.Ο. ΚΙΝ.ΑΛ. Μεγάρων – Νέας Περάμου, παρεμβαίνει σε ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί έντονα τις τοπικές κοινωνίες των πόλεων μας, σκύβοντας – μέσω των βουλευτών του «Κινήματος Αλλαγής» – πάνω από το πρόβλημα.

Ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε ώστε  τόσο ο αρμόδιος Υπουργός όσο και ο νέος Πρόεδρος της 2ης Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου να ακούσουν τις δίκαιες φωνές του δημάρχου, των βουλευτών, των φορέων αλλά και των κατοίκων της περιοχής και να δώσουν λύση άμεσα.

Ως μέλη της τοπικής οργάνωσης, είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε σε έναν κομματικό φορέα που όταν κυβέρνησε είχε ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε κάθε δήμο.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον κοινό αγώνα για την επαναλειτουργία του Κ.Υ. Μεγάρων σε 24ωρη βάση, θυμίζοντας ότι επί κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. αποτέλεσε κατάκτηση της τοπικής κοινωνίας, ενώ δυστυχώς επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ οι εφημερίες σε 24ωρη βάση καταργήθηκαν!

 

Ο Συντονιστής Γραμματέας

Τα μέλη της Σ.Ε.

 

 

Ακολουθεί η ερώτηση των Βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛ.

 

Κ.Ο. ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλειο Κικίλια

Θέμα: Αποκατάσταση της λειτουργίας του Κ.Υ. Μεγάρων

Ένα ακόμα «κατόρθωμα» της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Δημόσιας Υγείας υπήρξε η κατάργηση της 24ωρης λειτουργίας του Κ.Υ. Μεγάρων με απόφαση της 2ης Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου που κοινοποιήθηκε στη Διοίκηση του Κέντρου στις 19/6/1019.

Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, κατάκτηση της τοπικής κοινωνίας και της πολιτικής των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που ανέπτυξαν τις υπηρεσίες του ΕΣΥ σε κάθε Δήμο, υπήρξε προφανώς θύμα της αποδόμησης και υποστελέχωσης των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η απάντηση που υπήρξε από τους αρμόδιους στις διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων της περιοχής, ήταν η έλλειψη ιατρών.

Επειδή όμως η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων κρίνεται ως απαραίτητη, καθώς σε μία περιοχή 40.000 κατοίκων, είναι αδιανόητο να μην υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και οι κάτοικοι ή οι επισκέπτες της περιοχής να υποχρεώνονται να μετακινηθούν στο Θριάσειο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας, επιβαρύνοντας τη λειτουργία του με περιστατικά που έπρεπε να αντιμετωπίζονται από το Κ.Υ.

Ερωτάσθε Κύριε Υπουργέ:

1)Αν μέχρι σήμερα, 5 μήνες μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης από την Ν.Δ., έχετε προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες προκειμένου να αποκαταστήσετε την 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Μεγάρων;

2)Τι πρόκειται να πράξετε και ποιο είναι το σχέδιο του Υπουργείου σας, σχετικά με την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας στη περιοχή των Μεγάρων με την λειτουργία του Κ.Υ. σε 24ωρη βάση;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Ανδρέας Πουλάς, Κωνσταντίνα (Νάντια) Γιαννακοπούλου, Βασίλειος Κεγκέρογλου