Η Κινέττα «δοκιμάζεται» για δεύτερη φορά μετά από 16 μήνες. Αυτή την φορά από τις πλημμύρες, καθώς ελλείψει αντιπλημμυρικών έργων «πληρώνει» τα δυσάρεστα επακόλουθα της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου. Από το ξημέρωμα της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2019, βρέθηκαν στην πολύπαθη περιοχή συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γρ. Σταμούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτ. Κοσμόπουλο, άνδρες της Π.Υ. Μεγάρων, άνδρες της ΕΜΑΚ , εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης στην περιοχή της Κινέττας μετέβησαν αργότερα και έκαναν αυτοψία ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και οι Υπουργοί Υποδομών και Δικτύων Κ. Καραμανλής και Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δ. Οικονόμου, που συνοδεύονταν από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κ.κ. Αθ. Μπούρα και Γ. Κώτσηρα.

 

Γρ. Σταμούλης: Πρέπει  το ταχύτερο δυνατόν η πολιτεία να δώσει στους πολίτες τα προβλεπόμενα

 

Δράττοντας της ευκαιρίας της επίσκεψης του κ. Καραμανλή, ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλης παρεμβαίνοντας κατέθεσε  συγκεκριμένα αιτήματα που σχετίζονταν κυρίως με την αποκατάσταση των πλημμυροπαθών κατοίκων της Κινέττας.

Μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι megaratv.gr ο κ. Σταμούλης απευθυνόμενος στον υπουργό Υποδομών ανέφερε τα εξής: «Επειδή αυτές τις συνέπειες τις υφίστανται και άμεσα και έμμεσα οι πολίτες, γι’ αυτό πρέπει το ταχύτερο δυνατόν η πολιτεία να δώσει προς τους πολίτες τα προβλεπόμενα. Δηλαδή το εφάπαξ χρηματικό βοήθημα, το βοήθημα βιοτικής αποκατάστασης, το βοήθημα για το στεγαστικό και τις οικοσκευές. Όσον αφορά την αποκατάσταση των έργων υποδομής να ακολουθηθεί αυτό που προβλέπεται στις φυσικές καταστροφές και σε περιόδους εκτάκτων αναγκών, όλα να γίνουν με fast truck διαδικασίες».

 

Κ. Καραμανλής: Τα έργα θα γίνουν με διαδικασίες απευθείας αναθέσεων και fast truck

 

Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής απάντησε πως τα έργα τα οποία θα προκηρυχθούν θα γίνουν με διαδικασίες απευθείας αναθέσεων και fast truck. «Πλέον δεν μπορούμε να περιμένουμε τις συνήθεις αδειοδοτήσεις. Τον κόσμο τον ενδιαφέρει άμεσα να γίνουν τα έργα και αυτό θα πράξουμε», δήλωσε κλείνοντας ο υπουργός.

 

Ευχαριστίες από τον Λευτ. Κοσμόπουλο και υπόσχεση για άμεση λύση…

 

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής κ. Λευτ. Κοσμόπουλος δηλώνοντας: «Θέλω με την σειρά μου να ευχαριστήσω τον υπουργό που από τις πρώτες πρωινές ώρες έστειλε κλιμάκια της διεύθυνσης φυσικών καταστροφών με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει η καταγραφή και η οριοθέτηση των περιοχών που έχουν πληγεί στην Κινέττα. Από την μεριά μας σαν Περιφέρεια, η πολιτική προστασία ήμασταν σε ετοιμότητα και προσπαθήσαμε από την αρχή ν’ αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα τα οποία ήταν τραγικά σε πολλά σημεία. Δυστυχώς έχει κοπεί η Παλαιά Εθνική Οδός διότι έχει καταστραφεί το γεφύρι της Πίκας. Είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και άμεσα θα δώσουμε λύση μαζί με τον Περιφερειάρχη τον κ. Γ. Πατούλη».