Ευχάριστες ειδήσεις σχετικά με την επαναλειτουργία σε 24ωρη βάση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, προέκυψαν από την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων του Θριασίου Νοσοκομείου με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Χρ. Ροϊλό.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή την  συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου τα μέλη του εν λόγω σωματείου στα γραφεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όπου μεταξύ των άλλων αιτημάτων συζητήθηκε και αυτό της στελέχωσης και κατ’ επέκταση  της 24ωρης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα στο δελτίο τύπου (δημοσιεύεται αυτούσιο σε άλλο σημείο της εφημερίδας μας), στην συνάντηση ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ ανακοίνωσε την παράταση της σύμβασης των επικουρικών μέσω ΕΣΠΑ και δεσμεύθηκε για τη διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων επικουρικών ιατρών.

Για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, ο κ. Ροϊλός ανακοίνωσε ότι θα γίνει προσπάθεια για 24ωρη λειτουργία, τις ημέρες του μήνα που δεν θα εφημερεύει το Θριάσιο Νοσοκομείο, με την πρόσληψη ενός επικουρικού ιατρού και η μετακίνηση ιατρών από το Τζάνειο Νοσοκομείο που θα συμβάλουν στις εφημερίες.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια λύση που οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας Μεγάρων την ανέμεναν, ούτως ώστε έστω και με αυτόν τον τρόπο να μπορέσουν να επανέλθουν προσωρινά οι εφημερίες στην συγκεκριμένη μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας, έως ότου αυτή στελεχωθεί πλήρως για να εφημερεύει απρόσκοπτα καθημερινά και επί 24ωρου βάσεως.

Φαίνεται δηλαδή ξεκάθαρα, ότι η υπό τον κ. Χρ. Ροϊλό νέα διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση ιατρών για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η πλήρης και ασφαλής λειτουργία του.

Με βάση λοιπόν τα δεδομένα που προκύπτουν, δεν αποκλείεται το Κέντρο Υγείας Μεγάρων το οποίο στις 14 Ιουνίου 2019 με απόφαση της απερχόμενης διοικητού της 2ης ΥΠΕ τροποποίησε προσωρινά την λειτουργία του, να ξεκινήσει την 24ωρη λειτουργία του με την έλευση του πρώτου μήνα του 2020.