Οι δηλώσεις του αντιδημάρχου τεχνικών έργων κ. Σπ. Κορώση σε τοπική εφημερίδα σχετικά με τις  εξελίξεις στο ΓΠΣ των Μεγάρων, αποτέλεσαν αφορμή για προημερησίας ερώτηση από την πλευρά του κ. Γιαν. Μαρινάκη.

Ο π. δήμαρχος, ζήτησε να του γνωστοποιηθεί μέσα από ποια διαδικασία προέκυψε το χρονοδιάγραμμα των 6 μηνών (όπως δήλωσε ο κ. Κορώσης) για να ολοκληρωθεί η έγκρισή του ΓΠΣ.

Απαντώντας ο κ. Κορώσης, έκανε γνωστό ότι ο δήμος έχει συνεργασία με εξωτερικό συνεργάτη που χειρίζεται την υπόθεση του ΓΠΣ το οποίο θα κατατεθεί με βάση τις αλλαγές που ζήτησε η Μητροπολιτική Επιτροπή.

 

 Σπ. Κορώσης: Υπάρχει δέσμευση του υφυπουργού για ολοκλήρωση του ΓΠΣ

Ο αντιδήμαρχος επεσήμανε πως όλη η δουλειά γίνεται σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, ώστε οι αλλαγές να κατατεθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Μάλιστα έκανε γνωστό ότι η διοίκηση του δήμου έχει κάνει ήδη συνάντηση με τον υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Δημ. Οικονόμου ο οποίος δεσμεύθηκε ότι το ΓΠΣ των Μεγάρων θα ολοκληρωθεί σύντομα, δηλαδή «σε 4 – 5 μήνες από την στιγμή που εμείς θα έχουμε καταθέσει τις ολοκληρωμένες αλλαγές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κορώσης.

 

«Είναι αστείο να συζητάμε  το 2019 για ΓΠΣ»

Με την παραπάνω φράση, ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Κουμπέτσος ξεκίνησε την τοποθέτησή του στα προημερησίας θέματα, θυμίζοντας ότι η προηγούμενη διοίκηση (Μαρινάκη), είχε περάσει στην 2η εκτελεστική επιτροπή την έγκριση του ΓΠΣ.

Οπότε – όπως είπε ο κ. Κουμπέτσος – «τα Μέγαρα εάν θέλει η διοίκηση έχουν εγκεκριμένο Γενικό Πολεοδομικό»!

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νέο Ξεκίνημα», δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά της διοίκησης Σταμούλη, αναφέροντας πως «έβαλε μπροστά το δικό της καλό και όχι το καλό των Μεγάρων», με το αιτιολογικό πως «εάν κοιτούσε το καλό της πόλης, σήμερα το ΓΠΣ θα ήταν εγκεκριμένο, δίνοντάς μας την δυνατότητα σε χρονικό ορίζοντα 5ετίας να προχωρούσαμε σε κάποιες αλλαγές».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του επανέλαβε ότι το ΓΠΣ εκτός από εργαλείο ανάπτυξης είναι και εργαλείο θωράκισης μιας πόλης, προτρέποντας την διοίκηση «να πάρει το ΓΠΣ που είναι εγκεκριμένο»!