Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή μας έχει σε ένα σημείο του το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» όπου με τον τίτλο: «Mega deal με την Κίνα» , στέκεται στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι Κυρ. Μητσοτάκης και Σι Τζινπίνγκ άνοιξαν τον δρόμο για επενδύσεις δισεκατομμυρίων.

Μάλιστα και όπως γνωστοποιείται από το ρεπορτάζ, το προσκλητήριο στους Κινέζους, αφορά την εξαγορά πακέτου μετοχών των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ, την συμμετοχή στην ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής – Κρήτης, την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, την ανάπτυξη αιολικών πάρκων σε Κρήτη, και σε ακατοίκητα νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, την διαχείριση σε Αχαΐα – Πελοπόννησο και Κεντρική Μακεδονία.

Αυτό όμως που πρέπει να μας προβληματίσει αφορά ένα έργο, που συμπεριλαμβάνεται στην πεντάδα των έργων αμοιβαίου οφέλους.  Πρόκειται για το ενδιαφέρον από την κινεζική βιομηχανία NFC για επενδύσεις στον ελληνικό βωξίτη.

Λειτουργώντας λοιπόν με … καχυποψία, (επειδή από την χρόνια ενασχόληση μας με το ρεπορτάζ αλλά και με τα κοινά έχουμε δει και βιώσει πολλά), αγωνιούμε και ερωτούμε: Μήπως «ζωντανεύει» ο εφιάλτης του βωξίτη για την περιοχή μας;

Μη τυχόν και οι Κινεζικές επενδύσεις στην χώρα μας φέρουν ξανά στην επιφάνεια την περίπτωση της δημιουργίας ορυχείων βωξίτη στα Γεράνεια Όρη; Μήπως…;

Λέτε να βιώσουμε καταστάσεις του Μαΐου του 2018, που κάποιοι λειτουργώντας εν κρυπτώ αποφάσιζαν για εμάς δίχως την συγκατάθεσή μας; Κινήσεις που τελικά αποτράπηκαν με δυναμικές κινητοποιήσεις με την συμβολή του δημάρχου, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, της επιτροπής αγώνα, του Αντιπεριφερειάρχη, των βουλευτών της περιοχής, και σύσσωμης της τοπικής Εκκλησίας!

Μήπως λοιπόν πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση,  για να μη βρεθούμε προ απροόπτων και άσχημων καταστάσεων; Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι «για καλό και για κακό», αφού σε τέτοιες περιπτώσεις «ο φόβος φυλάει τα έρμα»!