Μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η ΝΕΜ, επικρατώντας με 79-85 του Εθνικού Πειραιά μέσα στο κλειστό «Παναγιώτης Σαλπέας». Νίκη με ανατροπή, αν αναλογιστούμε ότι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα της πόλης μας βρίσκονταν 8 πόντους πίσω στο σκορ (49-41).

Οι κυανόλευκοι των Μεγάρων, μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι για τη νίκη και εκτελώντας κατά γράμμα το πλάνο του coach Γ. Μάνταλου τα κατάφεραν. Πιέζοντας ασφυκτικά σε όλο το γήπεδο οι παίκτες της ΝΕΜ εξανάγκασαν τους γηπεδούχους σε πολλά λάθη, με αποτέλεσμα αυτοί να έχουν το πάνω χέρι πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια, καλύπτοντας όχι μόνο την διαφορά που είχαν στο τέλος του πρώτου μέρους, αλλά και φθάνοντας να προηγηθούν ακόμη και με διαφορά 14 πόντων!

Τολμούμε να πούμε, ότι η ΝΕΜ αιφνιδίασε απόλυτα τον Εθνικό που μάλλον είχε μείνει στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, όπου για το θεσμό του κυπέλλου είχε αποκλείσει με σχετική ευκολία την ομάδα μας. Γι’ αυτό και μετά αρχή και του τέταρτου δεκαλέπτου κυριάρχησε ο εκνευρισμός που μεταφέρθηκε στους παίκτες του Εθνικού κυρίως από τον πάγκο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τρεισήμισι λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, να αποβληθούν τόσο ο προπονητής του Εθνικού Κ. Σορώτος, όσο και ο μέχρι τότε καλύτερος παίκτης των γηπεδούχων ο Ν. Πέττας που είχε σημειώσει 30 πόντους.

Για τη ΝΕΜ διψήφιο αριθμό πόντων πέτυχαν οι Σάλεχ, Λάκκας και Ψαρόπουλος, ενώ σταθερή αξία ήταν και πάλι ο Παπαντωνάκος.

Ήταν μια τεράστια νίκη για την ομάδα του Γ. Μάνταλου, μέσα σε μια έδρα όπου δύσκολα θα περάσουν άλλες ομάδες και απέναντι σε έναν αντίπαλο ιστορικό αλλά και δυνατό.

 

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 22-17, 13-21, 17-23
ΝΕΜ: ( Γ. Μάνταλος, Π. Υφαντής): Λάκκας 21, Σπυρόπουλος 4, Ψαρόπουλος 13 (1), Παπαντωνάκος 9 (1), Σάλεχ 24 (1), Μαλούκος 2, Λούκας 7 (1), Κασπίρης 5.

 

Το … τρίτο ημίχρονο

 

Ο αγώνας είχε και … τρίτο ημίχρονο καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων με την λήξη του αγώνα μπήκαν στο γήπεδο προσπαθώντας να προπηλακίσουν τους διαιτητές, που με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων φυγαδεύτηκαν στα αποδυτήρια.

Η διαιτητική τριάδα αποχώρησε από το γήπεδο με το διακριτικό βλέμμα των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης που μετά τα επεισόδια ειδοποιήθηκαν και βρέθηκαν αμέσως στο κλειστό γυμναστήριο «Παν. Σαλπέας».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φύλλο αγώνα είναι επιβαρυντικό για τον Εθνικό, αφού αναφέρονται όλα όσα συνέβησαν μετά την λήξη του αγώνα, με την διαιτητική τριάδα να επισημαίνει ότι η γηπεδούχος δεν μερίμνησε για την ασφάλειά της.

Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και την επόμενη ημέρα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα του Εθνικού που έκανε λόγο για «χειρουργείο χωρίς αναισθησία κόντρα στη Μεγαρίδα».

Ιδιαίτερα η αναφορά πως «οι τρεις διαιτητές φαινόταν μέσα στο γήπεδο να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον στο ποιος θα σφυρίξει πιο πολύ υπέρ της Μεγαρίδας», απέφερε την αντίδραση από την πλευρά της ΝΕΜ. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΕΜ.

 

«Ντροπή, αγανάκτηση και διαστρέβλωση για μια τεράστια και δίκαιη νίκη»

 

Τα ανωτέρω συναισθήματα του τίτλου κατέκλυσαν τόσο εμάς όσο και τους χιλιάδες Μεγαρίτες φιλάθλους μας, διαδεχόμενα μάλιστα την χαρά, που προήλθε από την τεράστια και πεντακάθαρη νίκη μας, αμέσως μετά την ανάγνωση της ατυχούς, έως προσβλητικής ανακοίνωσης του Εθνικού, καθώς και της αντίστοιχης δήλωσης (sic) του προπονητού του!

Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος, παρότι νέα στις Εθνικές Κατηγορίες, υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει υπόδειγμα υγιούς Σωματείου, που πρεσβεύει τις αρχές του fair play και του υψηλού ιδεώδους της φιλοξενίας, έχοντας λάβει για αυτά τα δύο εκατοντάδες συγχαρητήρια απ’ όλους τους συντελεστές του αθλήματος τα τελευταία χρόνια, που εκκίνησε αυτή η ανοδική πορεία. Ενστερνιζόμενοι πάντοτε αυτές τις δύο βασικές αρχές ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε άλλοθι και «αποδιοπομπαίους» τράγους για ένα αρνητικό αποτέλεσμα και ουδέποτε γίναμε οπαδοί του ρητού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» για την επίτευξη μιας εφήμερης νίκης.

Για εμάς στην ΝΕΜ οι διαπροσωπικές σχέσεις και η αγαστή συνεργασία με τους εντός του παρκέ «αντιπάλους» μας αποτελούν αποδεδειγμένα & όχι στα λόγια προτεραιότητα και βασικό πυλώνα διδασκαλίας όχι μόνο στην Αντρική μας Ομάδα αλλά & στα Αγωνιστικά Τμήματα των Υποδομών μας.

Οπότε, είναι απολύτως φυσιολογικό να μας θλίβει βαθιά αλλά και να μας εξοργίζει ταυτόχρονα το γεγονός ότι το φίλο Σωματείο του Εθνικού, παρασυρόμενο ίσως από το «παραλήρημα» του προπονητού του, το οποίο σημειωτέον ξεκίνησε από το τζάμπολ του αγώνα (!!!) και δεν τελείωσε ποτέ, δεν αποδέχθηκε την πεντακάθαρη & δίκαιη νίκη της Ομάδας μας, αλλά αναζήτησε αλλού τις ευθύνες της ήττας τους.

Εκνευρισμός δεν υπήρχε καθόλου στον πάγκο μας και σε κανένα σημείο του αγώνα, παρά μόνον στον δικό σας και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Φυσιολογική απόρροια αυτού του εκνευρισμού ήταν οι Τεχνικές Ποινές, που, εάν το γράμμα του Νόμου εφαρμόζετο πλήρως, θα ήταν τουλάχιστον οι διπλάσιες.

  • Οι επαφές σφυρίχτηκαν όλες και στις 2 πλευρές του παρκέ κι επειδή όλοι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και γνωριζόμαστε πολύ καλά, όλοι μας έχουμε εδραιώσει την πεποίθηση ότι ο προπονητής σας, είτε κερδίζει είτε χάνει, συνηθίζει να επιτίθεται σε άλλους με πλέον αγαπημένους του στόχους τους διαιτητές. Αυτό είναι γνωστό σε όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ του Ελληνικού Μπάσκετ και δεν αποτελεί παρθενογένεση. Οπότε, αναζητήστε αλλού τις ευθύνες της κακής εμφάνισης και όχι εκεί που σας κατεύθυναν οι επιτήδειοι…

Προς επίρρωσιν όλων των ανωτέρω το βίντεο του αγώνα είναι στην διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερομένου, συμπεριλαμβανομένων όλων των επισήμων φορέων (Ε.Ο.Κ., Κ.Ε.Δ. κ.λ.π.), των Μ.Μ.Ε. και φυσικά έχει δοθεί ήδη, από εμάς, σε όλα τα Σωματεία της Κατηγορίας μας, όπως ακριβώς γίνεται με όλα τα παιχνίδια μας, γιατί φίλοι μας «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»!

Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος μέσω του Δ.Σ. της επιθυμεί, έστω και σήμερα, ο επίσημος Εθνικός να αποδεχθεί το δίκαιο του χθεσινού αποτελέσματος και να αναγνωρίσει την αγωνιστική ανωτερότητά μας στον χθεσινό αγώνα, όπως ακριβώς κάναμε εμείς, όταν βιώσαμε τον δίκαιο αποκλεισμό στο ίδιο γήπεδο στο Κύπελλο Ελλάδος. Εμείς με την σειρά μας δηλώνουμε υπερήφανοι, που κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα, όπως ο Εθνικός και αναγνωρίζουμε με μεγάλη ευκολία, ότι οι πλέον των 100 φίλαθλοί μας, παρά την ένταση που επικρατούσε στο παρκέ, γνώρισαν μια άριστη φιλοξενία, την οποία φυσικά δεσμευόμαστε να επαναλάβουμε στον αγώνα του 2ου γύρου στα φιλόξενα Μέγαρα».

 

Στον αδικοχαμένο Χάρη Κουμπούλη αφιέρωσε τη νίκη της ΝΕΜ ο Γ. Μάνταλος

 

Δεν έκανε δηλώσεις μετά τον νικηφόρο αγώνα επί του Εθνικού Πειραιά ο προπονητής της ΝΕΜ Γιώργος Μάνταλος.
Περιορίστηκε μόνο να αφιερώσει τη νίκη στη μνήμη του αδικοχαμένου Χάρη Κουμπούλη ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου.
«Η σημερινή νίκη είναι αφιερωμένη από την αρχή έως το τέλος στον αδελφό μας τον Χάρη Κουμπούλη. Όλος ο οργανισμός έπαιξε γι’ αυτόν. Τα παιδιά ήταν συγκινητικά. Για τα ορφανά του, γιατί είναι κομμάτι της ομάδας μας και ήταν από την αρχή μαζί μας.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του».