Διαβάζοντας τον τοπικό τύπο ξεχωρίζεις κάποια τοπικά ή ακόμα και γενικότερα θέματα και τα αξιολογείς.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε θέμα με αλλαγή του ονόματος της πόλης των Μεγάρων από Μέγαρα σε: Μέγαρα – Νέα Πέραμος σήμερα (!), αύριο ίσως Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Κινετα – κ.λ.π.. Το δημοτικό συμβούλιο από το 2014 επαναφέρει το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος .Κάποιοι το διεκδικούν σθεναρά, κάποιοι επιμένουν ίσως γιατί κάποιοι άλλοι υπόσχονται. Για το θέμα αυτό έδωσε λύση η πολιτεία με την συνένωση δήμων λόγω Καλλικράτη – Κλεισθένη οριστικά και αμετάκλητα. Ορίζεται σε δήμο Μεγαρέων με τις περιοχές Ν. Πέραμος, Κινέττα, Αλεποχώρι κ.λ.π. να ανήκουν σε αυτόν και τα όρια του να είναι από τον Σαρωνικό έως τον Κορινθιακό, όπως ήταν και των Αρχαίων Μεγαρέων ως Πόλης – Κράτος χιλιετίες πριν.

Αυτό το ζήτημα ο λαός των Μεγάρων και των περιοχών δεν τον γνωρίζει και το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει και ξανάσυνεδριάζει, αποφασίζει και ξαναποφασίζει, ερήμην του Λαού αλλά κατά τα άλλα όλοι επικαλούνται τον Λαό, όταν έρχεται η ώρα της  κάλπης! Ίσως γιατί ποτέ δεν πίστεψαν στην λογική της συνδιοίκησης – συνδιαχείρισης. (λαϊκής συμμετοχής), για ένα τέτοιο ιστορικής σημασίας θέμα (αλλαγής τοπωνυμίου). Αυτό που πρέπει να προβληματίσει είναι η επιμονή να επανέρχεται ξανά και ξανά το θέμα για ψηφοφορία.

Ανοίγοντας συζήτηση με συμπολίτες δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής συνδυασμών, αυτό που με προβλημάτισε ιδιαίτερα ήταν η έλλειψη επιχειρημάτων και η χαλαρότητα της αντιμετώπισης του θέματος. Τι επιχειρήματα είχαν για να στηρίξουν αυτή τους την απόφαση;

Αυτό που με εξέπληξε, ήταν ότι σε πολύ ελάχιστο χρόνο όχι μόνο άλλαξαν θέση αλλά δεν είχαν και επιχειρήματα ουσίας. Κάποιοι μάλιστα έλεγαν ότι δεν το ψηφίσαμε όλοι, υπήρχε και κάποιος που διαφώνησε! Συγχαίρω λοιπόν όποιον διαφώνησε από το 2014 έως και χθες, που σημαίνει ότι αντιμετώπισε το θέμα με ιστορική ευθύνη.

Τα θέματα κάθε δημοτικού συμβουλίου δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως και οι αποφάσεις που λαμβάνονται με χαλαρότητα, συναίσθημα, πολιτικές εντολές ή ακόμα και με φιλική διάθεση. Ακόμα και μια απλή αίτηση πρέπει να μελετάται σε βάθος με προσωπική άποψη γιατί κάθε απόφαση επωμίζεται σε βάρος ή όχι των πολιτών.

Πιστεύω ότι για να τελειώνει αυτό το θέμα της τοπωνυμίας σε νέο δημοτικό συμβούλιο να περάσει θέμα που να καταργεί τις παλαιότερες αποφάσεις και να τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα  έστω και σαν σκέψη η αλλαγή του ονόματος της πόλης.

Σε μια κοινωνία σαν την δική μας  που λίγο ή πολύ γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας , προσωπικά κατά καιρούς έχω συνεργαστεί και στηρίξει  αρκετούς  οι παλιοί γνωρίζουν οι νεότεροι ας ρωτήσουν να μάθουν.