Δεν κατάφεραν να πάρουν χρήματα από  την Εθνική Τράπεζα των Μεγάρων

Λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου, «χτύπησε» στα Μέγαρα η συμμορία των ληστών των ΑΤΜ, ανατινάσσοντας και τα δυο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων της Εθνικής Τράπεζας.

Με την μέθοδο της παροχέτευσης αερίου και πυροδότηση με σπινθήρα, οι δράστες προκάλεσαν 2 εκρήξεις και στην συνέχεια χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο 4Χ4, έσπασαν τις τζαμαρίες του υποκαταστήματος προσπαθώντας να εισέλθουν μέσα σε αυτό, χωρίς όμως να καταφέρουν να πάρουν χρήματα και διέφυγαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες καταδιώχθηκαν από περιπολικό της Άμεσης Δράσης μέχρι την Κινέτα, χωρίς όμως οι αστυνομικοί να μπορέσουν να τους συλλάβουν.

 

Ανοχύρωτη πόλη τα Μέγαρα και η ευρύτερη περιοχή…

 Σύμφωνα με μαρτυρίες, το μεγάλου κυβισμού jeep που χρησιμοποίησαν οι ληστές, έκανε βόλτες στα Μέγαρα από τις 12 το βράδυ, ενώ συμπολίτες καταγγέλλουν πως οι ληστές, ειδοποίησαν ακόμη και πολίτη που λίγο πριν την έκρηξη κινούνταν στην περιοχή, προτρέποντας τον να απομακρυνθεί επειδή προετοίμαζαν έκρηξη!

Με απλά λόγια, οι δράστες, κινούνταν με σχετική ευκολία στην καρδιά του κέντρου της πόλης των Μεγάρων μόλις 150 μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων!

Κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ότι τα Μέγαρα είναι μια ανοχύρωτη πόλη, όπως φυσικά και η ευρύτερη περιοχή επειδή απλά δεν αστυνομεύονται.

Για ποιους λόγους όμως τα Μέγαρα και η ευρύτερη περιοχή του δήμου μας δεν αστυνομεύονται; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Επειδή το Α.Τ. Μεγάρων υπολειτουργεί εξαιτίας της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού αλλά και υλικοτεχνικών μέσων.

Ελλείψεις γνωστές στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δίχως όμως μέχρι σήμερα να έχουν βρεθεί λύσεις για την καλύτερη δυνατή στελέχωση του Α.Τ. Μεγάρων, με αποτελέσματα τραγικά για τις τοπικές κοινωνίες των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της ευρύτερης περιοχής.

 

Πρώτο θέμα στα κανάλια και οι ληστρικές επιδρομές στην Κινέτα…

 Πέρα από την υπόθεση της ανατίναξης των δύο Α.Τ.Μ. της Εθνικής Τράπεζας στα Μέγαρα, θέμα στα κανάλια ήταν και οι ληστρικές επιδρομές στην περιοχή Πανόραμα Κινέτας.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΦΑ το βράδυ της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου, παίχθηκε σχετικό ρεπορτάζ όπου κάτοικοι του Πανοράματος κατήγγειλαν πως συχνά ληστές ρημάζουν μόνιμες αλλά και εξοχικές κατοικίες, επισημαίνοντας ότι έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα ανασφάλειας στους κατοίκους.

«Μπαίνουν σαν … κύριοι και ρημάζουν τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής, κάνοντας λόγο για «ανύπαρκτες περιπολίες», υποστηρίζοντας ότι είναι επιβεβλημένη η ίδρυση Αστυνομικού Σταθμού στην περιοχή, ενώ ο ιδιοκτήτης του μοναδικού mini market στην περιοχή, αποκάλυψε ότι ήρθε αντιμέτωπος με τρείς οπλισμένους ληστές, οι οποίοι του πήραν τις εισπράξεις της ημέρας.

Κατάσταση τραγική, που δείχνει ότι στην περιοχή η εγκληματικότητα καλά κρατεί… όπως πλέον και η ανασφάλεια των κατοίκων, που ελλείψει αστυνόμευσης, (σύμφωνα με το ρεπορτάζ), ενημερώνονται μεταξύ τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν βλέπουν κάποιους να κινούνται ύποπτα στους οικισμούς της Κινέτας. Φωνές, αλλά και καταγγελίες ανθρώπων που βιώνουν άσχημες καταστάσεις που προκύπτουν από την έλλειψη της υποτυπώδους αστυνόμευσης, σε μια περιοχή τεράστια που δεν μπορεί να καλυφθεί από ένα περιπολικό ή μια βάρδια των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.