Στην συνεδρίαση της 15ης Οκτωβρίου 2019, συζητήθηκε και η επικαιροποίηση της υπ’ αριθ. 103/2014 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου περί μετονομασίας του «Δήμου Μεγαρέων», σε «Δήμο Μεγαρέων – Νέας Περάμου». Ένα θέμα που επανήλθε έπειτα από απόφαση που έλαβε το νέο τοπικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Νέας Περάμου, που προτείνει στο τίτλο του Δήμου Μεγαρέων να προστεθεί και η Νέα Πέραμος.

Η επικαιροποίηση της απόφαση δεν πέρασε ομόφωνα, καθώς αρνητικά ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Φρυγανάς.

Σε μια μίνι συζήτηση που είχαμε με τον κ. Φρυγανά, σχολιάζοντας την απόφασή του μας είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ψήφιζε μια απόφαση που προσβάλει τους προγόνους του και την μεγάλη ιστορία της πόλης των Μεγάρων.

Θύμισε μάλιστα ότι τα Μέγαρα ήταν μια από τις πόλεις – κράτη της Ελλάδας, με τους Μεγαρείς να αποτελούν ισχυρούς συμμάχους των Σπαρτιατών ως μέλη της Πελοποννησιακής συμμαχίας κατά την διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέμου.

«Σέβομαι τους συνδημότες της Νέας Περάμου την ιστορία τους, σέβομαι και τιμώ την Μικρασιατική τους καταγωγή,  όμως δεν μπορούσα να είμαι θετικός σε μια απόφαση που ουσιαστικά «σβήνει» την μακραίωνη ιστορία της πόλης των Μεγάρων.

Γιατί πιστεύω πως δεν διαγράφεται με μια απόφαση η ιστορία μιας πόλης – κράτους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Φρυγανάς.

Κλείνοντας έφερε σαν παράδειγμα το Δήμο Φυλής, (που ήταν μικρότερος σε πληθυσμό)και όταν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» συνενώθηκε με τον Δήμο Άνω Λιοσίων, η ονομασία του λόγω ιστορικότητας της πόλης της Φυλής, παρέμεινε «Δήμος Φυλής».