Ως «προϊόν της πρότασης Μαρινάκη» χαρακτηρίζει την τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού «Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα». Στο με σχετικό δελτίο υπενθυμίζεται πως ο κ. Μαρινάκης από τη πρώτη στιγμή κατέθεσε δημόσια τις προτάσεις του για την επίλυση του προβλήματος με την από 16.07.2019 επιστολή του προς του Υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλια, όπου μεταξύ των δύο προτάσεων υπήρξε η εναλλακτική πρόταση προσωρινού χαρακτήρα με σύμβαση μίσθωσης έργου από ιδιώτες ιατρούς αντίστοιχων ιδιοτήτων. Μία πρόταση που υιοθετήθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τον βουλευτή της ΝΔ Γ. Κώτσηρα (σύμφωνα με όσα μας είπε ο κ. Μαρινάκης) να πράττει απλά το κοινοβουλευτικό του καθήκον προωθώντας την πρόταση στην βουλή.

 

Τι αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου.

 

Η τροπολογία που κατατέθηκε και πέρασε από τη Βουλή των Ελλήνων δημιουργεί νέες συνθήκες που ευνοούν την προώθηση της επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων σε 24ωρη βάση.

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την παύση της εφημερίας του ΚΥ ο επικεφαλής μας πρώην δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαρινάκης κατέθεσε δημόσια τις προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με επιστολή που δημοσιεύτηκε τόσο στον τοπικό ‘όσο και τον ηλεκτρονικό τύπο.

Όπως έχει αναφερθεί στην από 16.7.2019 επιστολή του επικεφαλή μας κ. Ιωάννη Μαρινάκη προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, η πρόταση είχε ως εξής:

«…Ως Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μεγαρέων, με δελτίο τύπου κατέθεσα αμέσως μετά το κλείσιμο του ΚΥ τις προτάσεις επαναλειτουργίας του, οι οποίες είναι οι εξής:

  1. Εκ περιτροπής εφημερία των ειδικευομένων ιατρών των Νοσοκομείων αρμοδιότητας της 2ης ΥΠΕ και συγκεκριμένα για τις ειδικότητες της Παθολογίας, Παιδιατρικής, Καρδιολογίας και Χειρουργικής, μέχρι την πρόσληψη και κάλυψη των κενών θέσεων Γενικών Ιατρών και Επικουρικών Ιατρών.
  2. Εναλλακτική πρόταση προσωρινού χαρακτήρα η σύμβαση μίσθωσης έργου με ιδιώτες ιατρούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων που επιθυμούν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνδημότες τους, αλλά και σε όλους τους επισκέπτες του ΚΥ Μεγάρων, ειδικά αυτή την περίοδο που ο πληθυσμός έχει αυξηθεί κατά πολύ, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών…»

Αυτή ακριβώς ήταν η πρόταση που υιοθετήθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ακολούθως η ηγεσία του Υπουργείου έπρεπε να εισαγάγει την πρόταση αυτή με τροπολογία στο ήδη έτοιμο σχέδιο νόμου για την υγεία.

Η τροπολογία είναι γνωστό ότι εισάγεται νομοτελειακά από Βουλευτή και όχι από κάποιον άλλο θεσμικό παράγοντα, γιατί έγκειται στο κοινοβουλευτικό έργο του.

Έτσι η ηγεσία του Υπουργείου ανέθεσε στον Βουλευτή κ. Κώτσηρα να εισαγάγει την τροπολογία με την ευκαιρία της προέλευσης του κιόλας από την περιοχή των Μεγάρων.

Θεωρούμε ότι για άλλη μια φορά πράξαμε το καθήκον μας απέναντι στους δημότες του δήμου μας.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και φωτογραφίες λειτουργήσαμε αποτελεσματικά για το δήμο και τους δημότες μας.

Βέβαια σε όλη αυτή την προσπάθεια έπαιξε ρόλο η μεγάλη εμπειρία του επικεφαλή μας, ο οποίος από θέσεις ευθύνης στο παρελθόν, όπως ο διοικητής νοσοκομείου, γνώριζε πώς να αντιμετωπίσει  τέτοιες κρίσεις.

Η πρόταση δεν ήταν τυχαία. Ήταν απόρροια της εμπειρίας που αποκόμισε τόσα χρόνια μαχόμενος στον τομέα της υγείας, τόσο ως γιατρός όσο και ως διοικητής μεγάλων νοσοκομείων.

Η εμπειρία του αυτή μας δίδαξε να λέμε λίγα, να αποφεύγουμε την δημοσιότητα και να στοχεύουμε στο τελικό αποτέλεσμα που είναι το κοινό καλό.

Με αυτό το σκεπτικό και την μετριοπάθεια θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το δήμο και τους δημότες μας.

 

Γραφείο Τύπου του συνδυασμού

 «Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα»