Για 19η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε τη Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 ο ημιμαραθώνιος δρόμος με την επωνυμία «Στα Χνάρια του Παυσανία» από τα Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» του δήμου Μεγαρέων και Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του δήμου Ελευσίνας και τον Α.Ο. Μεγάρων με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ. Ο αγώνας ήταν ενταγμένος στις αθλητικές δραστηριότητες που γίνονται στη χώρα μας στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Be Active».

500 δρομείς ηλικίας 18 ετών και άνω εκκίνησαν στις 9:00 πμ από το 2ο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας «Τάκης Βογιατζής» και διένυσαν μία επίσημα καταμετρημένη απόσταση 21.097,5 μ για να τερματίσουν στο δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» κάνοντας την διαδρομή (Ελευσίνα – Μέγαρα) που έκανε ο αρχαίος περιηγητής Παυσανίας.

Ταυτόχρονα με τον ημιμαραθώνιο δρόμο και στην ίδια διαδρομή με αυτόν διεξήχθη και η σκυταλοδρομία 2Χ10.500 μ ενώ στο δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» έγιναν αγώνες δρόμου 1000μ και 2000μ για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου αντίστοιχα.

Νικητής στους άνδρες του 19ου ημιμαραθωνίου δρόμου «Στα Χνάρια του Παυσανία» αναδείχτηκε ο Καλιακούδης Δημήτριος με χρόνο 1:15:27 ακολουθούμενος από τους Ζαχαράτο Ιωάννη (1:17:58) και Μανούσακα Μηνά (1:20:29) που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στη γενική κατάταξη.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ψάλτη Μαρία (1:33:39) με δεύτερη τη Τσίντζουρα Θωμαή (1:45:56) και τρίτη την Κωστίδου Στέλλα (1:48:15).

Στη σκυταλοδρομία νικήτρια ήταν η ομάδα με την ονομασία «Οι προπονηταί» αποτελούμενη από τους Παπαγεωργίου και Κολύβα (1:24:07) με δεύτερη την ομάδα «Γαλάτσι» των Στεριώτη, Μαρκούλη (1:31:15) και Τρίτη την ομάδα «Run team porikos» των Πόρικου, Κατσάνου (1:32:47).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κα Ιωάννα Ρήγα, ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης, ο αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Νικόλιζας Νικόλαος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Τσιούνης, κ. Γκίνης και ο κ. Μακρυγιάννης, τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Σάντυ Μωραίτου και κ. Γιώργος Σύρκος, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μεγάρων κ. Γκοσδή, ο πρόεδρος του Α.Ο. Μεγάρων και μέλος του Δ.Σ.του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ. Σπυρίδων Καλοζούμης, και το μέλος του Δ.Σ. του Α.Ο. Μεγάρων κ. Θωμάς Παπαγιάννης οι οποίοι έκαναν και τις απονομές στους νικητές.

 

Ο «Ηρόδωρος» ευχαριστεί

 

Το Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθειά τους χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατη η επιτυχημένη διοργάνωση του 19ου ημιμαραθωνίου δρόμου «Στα Χνάρια του Παυσανία» τους κάτωθι:

Τον δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόριο Σταμούλη

Τον δήμαρχο Ελευσίνας κ. Αργύριο Οικονόμου

Τον αντιδήμαρχο Μεγαρέων κ. Κωνσταντίνο Φυλακτό

Τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μεγάρων κ. Κωνσταντίνο Καράμπελα

Την πρόεδρο κα Σεβασμία Ανθη – Γκιόκα και τον αντιπρόεδρο κ. Βασίλειο Ρόκα του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. δήμου Ελευσίνας

Τον διοικητή κ.  Αθανάσιο Μηλιώτη και τον υποδιοικητή κ. Κυριάκο Γιανναράκη του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής.

Τον διοικητή του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής κ. Γεώργιο Γιασεράνη

Τον διοικητή του Β’ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής κ.Βασίλειο Ράπτη.

Τον Διοικητή του Κ.Ε.Ε.Δ. κ. Δημήτριο Δρόσο.

Του διευθυντές των δημοτικών σχολείων και των γυμνασίων των δήμων Μεγαρέων

Τον πρόεδρο του Α.Ο. Μεγάρων και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. κ. Σπυρίδωνα Καλοζούμη.

Τον γυμναστικό σύλλογο «Νηρέας Νέας Περάμου»

Τον αθλητικό σύλλογο «Ένωση Νέας Περάμου – Μεγάρων»

Το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας.

Το Ε.Κ.Α.Β.

Το ΚΤΕΛ Αττικής

Την εθελοντική ομάδα Μεγάρων «Κούρος»

Το Σώμα Έρευνας και Διάσωσης Μεγάρων

Την Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών

Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Νέας Περάμου.

Το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων

Την εταιρεία DOLE HELLAS Α.Ε.

Την εταιρεία ΚΡΙ- ΚΡΙ Α.Ε.

Τον γραπτό και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο της Δυτικής Αττικής

Τους υπαλλήλους του δήμων Μεγαρέων και Ελευσίνας καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» και Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο του 2020 και τον 20ο ημιμαραθώνιο δρόμο «Στα Χνάρια του Παυσανία».