• Καταλυτική η συνάντηση του Βουλευτή Ευ. Λιάκου και του Αντιδημάρχου Σπ. Κορώση με τη διοίκηση του Οργανισμού Κτιριακών Υποδομών
  • Δέσμευση από τα στελέχη της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της μελέτης – κατασκευής ενός νέου κτιρίου

 

Συνάντηση του Διευθύνοντα Συμβούλου Ιωάννη Χαρωνίτη και του Γενικού Διευθυντή Έργων της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.), του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μεγαρέων Σπύρο Κορώση και του βουλευτή Δυτικής Αττικής Ευάγγελου Λιάκου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή, μετά το πρόβλημα ακαταλληλότητας του κτιρίου, όπου και αναζητήθηκε λύση για το κτιριακό ζήτημα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων.

Στη συνάντηση στα γραφεία της εταιρείας που χειρίζεται τα θέματα σχολικών κτιρίων, ο βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος και ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων Σπύρος Κορώσης πρότειναν ως την καλύτερη λύση την κατεδάφιση και την κατασκευή ενός νέου κτιρίου, από την αρχή, αντί των εργασιών ανακατασκευής του παλιού κτιρίου.

Η διοίκηση της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές» συμφώνησε σε αυτές τις προτάσεις και δεσμεύτηκε να προχωρήσει τις διαδικασίες για μελέτη κατασκευής νέου κτιρίου 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων άμεσα, εντός του 2019, ώστε να προχωρήσει η ένταξη και η χρηματοδότηση του έργου κατασκευής νέου 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ευ. Λιάκος σχετικά δήλωσε: «Για εμάς η βέλτιστη λύση για την στέγαση των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, είναι η κατασκευή ενός νέου και ασφαλούς κτιρίου. Αυτό προτείναμε σήμερα και αυτό τελικά πετύχαμε. Η δημόσια παιδεία και οι υποδομές της στη Δυτική Αττική αποτελούν πρώτη προτεραιότητα.».