Την απόδοση ευθυνών σε όλους όσους τελούν αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα, ζητά με δημόσια δήλωσή του ο Κλ. Βαρελάς. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί με Όραμα», μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook παρουσίασε φωτογραφικό υλικό, γνωστοποιώντας ότι στις 5:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 9 Οκτωβρίου ξέσπασε φωτιά στα παλιά λατομεία Ρούσση στη νότια είσοδο της πόλης των Μεγάρων.

Ο κ. Βαρελάς, μόλις ειδοποιήθηκε, έσπευσε στο συγκεκριμένο χώρο, αντικρίζοντας ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Όπως μας είπε, στο ανενεργό λατομείο, βρίσκονταν τόνοι σκουπιδιών με κλαδέματα που είχαν πάρει φωτιά, δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα επιβλαβή για την υγεία των δημοτών.

Μιλώντας αποκλειστικά στην ΑΙΧΜΗ τόνισε τα εξής: «Πρόκειται για ένα ακόμη περιβαλλοντικό έγκλημα. Κάποιοι, ανεύθυνο – υπεύθυνοι, δημιούργησαν το απαράδεκτο αυτό τοπίο, δηλαδή μια αυτοσχέδια χωματερή σε ένα ανενεργό λατομείο, σε μια περιοχή όπου λίγο πιο πέρα βρίσκονται τόσο το 7ο δημοτικό σχολείο, όσο και το 3ο γυμνάσιο Μεγάρων.

Θλίβομαι, όταν κάποιοι δεν κατανοούν, πως με τέτοιες ενέργειες βλάπτουν βάναυσα το περιβάλλον και δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην υγεία των κατοίκων της πόλης των Μεγάρων και ιδιαίτερα των μαθητών, αφού τα δύο σχολεία με το παλαιό λατομείο γειτνιάζουν. Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί με Όραμα», μετέβηκα πρώτα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και έπειτα στο Α.Τ. Μεγάρων, όπου έκανα τις απαραίτητες από το νόμο ενέργειες για να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Γιατί η ασυδοσία που επικρατεί στην περιοχή  μας πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει για το καλό όλων μας».