Λέτε τελικά ο Γ. Στρατούρης να έχει δίκιο; Λέτε οι υποψίες του αλλά και οι ανησυχίες του να επαληθευτούν;

Στην πολιτική – που είναι πόρνη – τα πάντα μπορούν να συμβούν, (και έχουν συμβεί στο παρελθόν), όταν αγνοούνται οι τοπικές κοινωνίες και  μπαίνουν πάντα μπροστά οι λόγοι του … εθνικού συμφέροντος.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, και όχι μόνο τα γνωρίζουμε, αλλά τα έχουμε και …μέσα στα πόδια μας, στον κάμπο μας. Χωρίς να θέλουμε να προκαταβάλλουμε καταστάσεις και επειδή το θέμα της έλευσης των μεταναστών απασχόλησε πρόσφατα και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, μένουμε στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων.

Ο κ. Μπακογιάννης απαντώντας σε ερωτήματα που τέθηκαν από δημοτικό σύμβουλο, έκανε λόγο για πραγματικότητα  που έχει να κάνει με την αλληλεγγύη και το σεβασμό προς τον άνθρωπο, θυμίζοντας ότι σε όλη την Ελλάδα το 2015 η ίδια η κοινωνία άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχθεί συνανθρώπους από άλλες χώρες. Κατέληξε δε πως πρόκειται για μια εθνική προσπάθεια στην οποία η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή.

Οπότε ο καθένας, ακούγοντας τον δήμαρχο της Πρωτεύουσας, να κάνει λόγο για εθνική προσπάθεια θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς λόγους εθνικού συμφέροντος, δικαίως μπορεί να υποψιαστεί πολλά…