Ανησυχία στην τοπική κοινωνία προκαλούν οι υποψίες του δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού «Νέο Ξεκίνημα» Γ. Στρατούρη για την πιθανότητα δημιουργίας Κέντρου Μεταναστών στο Δήμο μας. Αφορμή κατά τον κ. Στρατούρη αποτέλεσε η επίσκεψη του υφυπουργού εσωτερικών Θεοδ. Λιβάνιου στο δήμο που έγινε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, με τον υπογράφοντα την επιστολή που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ, να αφήνει αιχμές πως δεν επρόκειτο για μια τόσο «αθώα» επίσκεψη.Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης δεν διστάζει να κάνει λόγο για «κρυφή ατζέντα συζητήσεων» με συγκεκριμένο σκοπό, τονίζοντας ότι η επίσκεψη του υφυπουργού στο δήμαρχο δίχως την παρουσία δημοσιογράφων γεννά πάμπολλα ερωτήματα και δημιουργεί υποψίες για την δημιουργία κέντρου μεταναστών στην περιοχή μας.

Ο κ. Στρατούρης μάλιστα εξηγεί, πως οι υποψίες προκύπτουν επειδή ο κ. Λιβάνιος είναι ο υφυπουργός που «εντέλλει μεταφορά μεταναστών από την Σύμη και να βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Λέσβου για την κατάσταση που επικρατεί εκεί και ιδιαίτερα στα Μόρια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή.

Οι φόβοι του δημοτικού συμβούλου εντείνονται, καθώς στην επιστολή του υποστηρίζει, πως «η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά της συνοριογραμμής μας, αναγκάζει την κυβέρνηση να αναζητά «εύκολους δήμους» προκειμένου να μεταφέρει μεγάλο αριθμό μεταναστών».

Αναλυτικά η επιστολή Στρατούρη

 «Φίλες και φίλοι, με αίσθημα ευθύνης έναντι της εντολής σας και με αυξημένη αντίληψη των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή, σας ενημερώνω άμεσα πως την Τρίτη 1.10.2019 περί ώρας 09:00 π.μ επισκέφθηκε τον δήμο μας ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδ. Λιβάνιος όπου και συνομίλησε με τον δήμαρχο κο Γρ. Σταμούλη. Μια επίσκεψη που την δεδομένη στιγμή (Μόρια Λέσβου) και με τον τρόπο που έγινε (κανείς δημοσιογράφος η «άλλος» ενημερωμένος) γεννά πάμπολλα ερωτήματα και δημιουργεί υποψίες για κρυφή ατζέντα συζητήσεων με σκοπό την δημιουργία στον δήμο μας κέντρου μεταναστών.
Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά της συνοριογραμμής μας, αναγκάζει την Κυβέρνηση να αναζητά «εύκολους δήμους» προκειμένου να μεταφέρει μεγάλο αριθμό μεταναστών. Η ειδησιογραφία των ημερών φέρει τον εν λόγω υφυπουργό να εντέλλει μεταφορά μεταναστών από την Σύμη και να βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Λέσβου για την κατάσταση που επικρατεί εκεί και ιδιαίτερα στα Μόρια.

Και καθώς είμαι σίγουρος πως θα υπάρξει δελτίο τύπου του δήμου με βαρύγδουπες δηλώσεις περί συνεργασίας και άλλα αόριστα. Κλείνω με μια παραίνεση. «Φοβού πάσα λάγνα υπόσχεση ως κάλεσμα σφαγής»».

Γιώργος Στρατούρης

Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό Γιαν. Μαρινάκη