Ψάχνοντας, αναζητήσαμε την περιβόητη επιστολή στην οποία αναφέρθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης ο Κλ. Βαρελάς.

Επιστολή η οποία επιδόθηκε από έναν σύλλογο διδασκόντων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την ονομασία «Κώστας Βάρναλης» στους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου που συστεγάζονται με τους μαθητές του 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, δημοσιοποιούμε μέσω του aixminews.gr αρχικά την επιστολή του συλλόγου εκπαιδευτικών «Κώστας Βάρναλης» και έπειτα την επιστολή – αντίδρασης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων, που καταγγέλλει την διανομή της εν λόγω επιστολής στους μαθητές τους σχολείου τους που συστεγάζονται στο 5ο και 6ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων

 

Η  επιστολή προς τους γονείς που … επιδόθηκε όμως στους μαθητές! 

Αγαπητοί γονείς

Απευθυνόμαστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε σας τους γονείς των μαθητών μας στα σχολεία των Μεγάρων για να καταγγείλουμε τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής για υποβιβασμό του 4ου Δημοτικού Σχολείου από 9/θέσιο σε 6/θέσιο ύστερα από εκπόνηση στατικής μελέτης που παρήγγειλε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου σε ιδιωτική εταιρία και έκρινε το σχολείο ακατάλληλο χωρίς να ενημερώσει τις Κτηριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ).

Το Δημοτικό συμβούλιο επέδειξε μια ιδιαίτερη σπουδή, καταπατώντας κάθε εκπαιδευτικό παιδαγωγικό και επιστημονικό κριτήριο, να εξαφανίσει 3 ολόκληρα τμήματα και να προχωρήσει σε συστέγαση σε όμορα σχολεία με σύμπτυξη τμημάτων στοιβάζοντας μαθητές με υποχρεωτικές μετεγγραφές σε πολυμελή τμήματα καταπατώντας ακόμη και τη νομοθεσία που προβλέπει ανώτερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα 25 μαθητές και αδιαφορώντας για την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τις χαμένες θέσεις εκπαιδευτικών.

Ξαφνικά και χωρίς διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα κατακαλόκαιρο το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην παραπάνω απόφαση υποχρεώνοντας γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε σύγχυση, αμηχανία, ανασφάλεια και αβεβαιότητα χωρίς βεβαίως να έχει εκπονήσει σχέδιο για την αντιμετώπιση της μεταφοράς των μαθητών.

Προηγήθηκε μία προσχηματική διαβούλευση στο δημαρχείο στην οποία δεν εκλήθη η εκπαιδευτική κοινότητα στην οποία όμως ακούστηκαν και ολοκληρωμένες προτάσεις που δεν ελήφθησαν υπόψιν γιατί δεν ταυτίστηκαν με τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής. Η καθ’ ύλην αρμόδια να εισηγηθεί Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ποτέ δε συνεκλήθη και το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε απόφαση χωρίς την εισήγησή της.

Αγαπητοί γονείς

Αυτό που ενδιαφέρει τους δασκάλους των παιδιών σας είναι το δημόσιο και δωρεάν σχολείο στο οποίο φοιτούν τα παιδιά σας τα δικά μας παιδιά. Η κατάργηση τμημάτων, οι συμπτύξεις, οι υποβιβασμοί σχολείων έχουν στόχο την αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος.

Αυτά είναι τα σχέδια του Δήμου. τα αν θα γίνουν πράξη εξαρτάται αποκλειστικά από τη στάση όσων θίγονται. Κοντολογίς εξαρτάται από τη στάση τη δική σας καθώς και εμάς των εκπαιδευτικών.

Όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε:

Να παραμείνει η οργανικότητα και η λειτουργικότητα του 4ου Δημοτικού Σχολείου

Να κτιστεί γρήγορα ένα νέο σχολείο που θα υπηρετεί τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών σε νέο οικόπεδο, που άμεσα πρέπει να βρει και να δεσμεύσει ο Δήμος Μεγαρέων.

Αγαπητοί γονείς

Σας καλούμε την Δευτέρα 23.9.2019 και ώρα 18:00 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων για να κουβεντιάσουμε για τα προβλήματα που προέκυψαν και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να μη χαθεί στο σχολείο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.: Ο Πρόεδρος: Κωνσταντόπουλος Περικλής – Ο Γραμματέας: Θανόπουλος Γιώργος

 

Η απάντηση – καταγγελία του Συλλόγου Γονέων

 

Καταγγέλλουμε τη διανομή προς τους μαθητές της Α’,Β’, Γ’ και Δ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων (που στεγάζονται εντός του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων) καθώς και της Ε’ και ΣΤ’ τάξεων (που στεγάζονται εντός του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων) εντύπου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης» στις 20.09.2019, με σκοπό την προπαγάνδιση συνδικαλιστικών απόψεων του ανωτέρω συλλόγου, ο οποίος βάλλει κατά νομίμου, ομόφωνης αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων που ελήφθη κατόπιν διαβουλεύσεως με όλους τους φορείς και με θετική εισήγηση του Συλλόγου μας, σχετικά με την αναγκαιότητα μεταφοράς της έδρας του Σχολείου μας, εν όψει της ακαταλληλότητας του κτιρίου όπου αυτό στεγαζόταν.

Κι ενώ υποτίθεται ότι το ανωτέρω έντυπο απευθύνεται στους γονείς των μαθητών, δεν παρεδόθη, ως έδει, στο Σύλλογό μας, αλλά εις χείρας των παιδιών μας, ως ανοιχτή επιστολή, στις αίθουσες διδασκαλίας, από τους ίδιους τους διδάσκοντες.

Πέραν του ότι το περιεχόμενο του εγγράφου μας βρίσκει παντελώς αντίθετους, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την ακούσια μετατροπή των παιδιών μας σε αγωγούς απόψεων και θέσεων που δεν απηχούν το συμφέρον των μεγάλων πρωταγωνιστών της εκπαίδευσης, δηλαδή των ίδιων των παιδιών.

Επειδή η μεθόδευση αυτή συνιστά μια ανεπίτρεπτη προσπάθεια πρόκλησης συγχύσεως στην εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου μας και διεξάγεται με όχημα τα ίδια τα παιδιά μας, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να αποτραπούν σχετικά φαινόμενα στο μέλλον.

Για το Δ.Σ.: Ο Πρόεδρος: Λάος Παναγιώτης – Ο Γραμματέας: Μουρτζούκος Ανδρέας