Μπορεί οι συμπολίτες μας να έλαμψαν δια της απουσίας των στην ημερίδα για την ασφάλεια των πολιτών, όμως από αυτούς τους ελάχιστους που την παρακολούθησαν ακούστηκαν όχι μόνο εύστοχες απόψεις, αλλά και … «πικρές αλήθειες».

Αλήθειες που σχετίζονται κυρίως με τη νοοτροπία του μεγαλύτερου ποσοστού των κατοίκων των Μεγάρων, οι οποίοι στην κυριολεξία δρουν όπως τους βολεύει.

Μεγάλες αλλά και συγχρόνως «πικρές» αλήθειες εκστομίστηκαν από τον γνωστό παιδίατρο κ. Λουκά Μπισταράκη, ο οποίος γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, αναφέρθηκε σε όλα όσα βίωσε όταν ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επί διοικήσεως Δ. Στρατιώτη προσπάθησε να συνεργαστεί με την Τροχαία. Συνεργασία άριστη που είχε ως στόχο την καταπολέμηση του μεγάλου προβλήματος της ηχορύπανσης, της καταπάτησης κοινόχρηστων χώρων είτε από δίκυκλα είτε από σταθερά αντικείμενα, κ.α.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια τότε και η τροχαία συνεργάστηκε άψογα μαζί μας. Ήθελα ν’ αλλάξω πολλά, όμως ο όχλος με σταμάτησε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο π. πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων.

Όσο για τον αν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι στο μέλλον, ο κ. Μπισταράκης ήταν ξεκάθαρος λέγοντας:

«Δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι, εάν οι δημοτικές αρχές στο σύνολό τους δεν αλλάξουν νοοτροπία », υποστηρίζοντας ότι είναι αδιανόητο μέχρι σήμερα να γίνονται παραβάσεις και οι παραβάτες να αναζητούν είτε το δήμαρχο, είτε τους αντιδημάρχους, είτε δημοτικούς συμβούλους για να τους σβήσουν τις κλήσεις!