Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 η ειδική συνεδρίαση των δημαιρεσιών για την εκλογή του νέου προεδρείου στο δήμο Μεγαρέων. Η διαδικασία προέβλεπε αρχικά την εκλογή προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και έπειτα την εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, με χρονική διάρκεια τα 2 χρόνια.

Στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προήδρευσε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας, ο κ. Στ. Φωτίου, ο οποίος δράττοντας την ευκαιρία ευχαρίστησε όλους τους δημότες που τον στήριξαν και με την ψήφο τους τον ανέδειξαν στην πρώτη θέση.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας τον λόγο ζήτησε και πήρε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντ. Χοροζάνης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει λευκό στην εσωτερική εκλογική διαδικασία, διευκρινίζοντας τους λόγους της πολιτικής αυτής απόφασης. (παραθέτουμε σχετικό ρεπορτάζ σε άλλο σημείο της εφημερίδας μας).

Ακολούθησαν οι προτάσεις για τους δημοτικούς συμβούλους που θα στελεχώσουν το προεδρείο, με τον δήμαρχο να προτείνει για πρόεδρο δημοτικό συμβουλίου τον  Κων/νο Καράμπελα και τον  Γιαν. Μαρινάκη να προτείνει για αντιπρόεδρο το Αναστάσιο Καλλιά.

Όσον αφορά το πρόσωπο που θα κάλυπτε την θέση του γραμματέα, αυτό εκ του νόμου έπρεπε να προταθεί από τον συνδυασμό «Τώρα» του Γ. Μπερδελή, με τον τελευταίο να επιλέγει να μην προτείνει πρόσωπο.

Έτσι δόθηκε η ευκαιρία είτε της αυτοπρότασης, είτε της πρότασης από τον οποιοδήποτε, δημοτικού συμβούλου από άλλο συνδυασμό, με τον δήμαρχο να προτείνει τον Μελ. Λέλη κάτι που έπραξε και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» Κλ. Βαρελάς.

Έπειτα από συζήτηση για να ξεπεραστούν οι όποιες ενστάσεις που κατατέθηκαν κυρίως από τον συνδυασμό του Γιαν. Μαρινάκη σχετικά με την διαδικασία που προβλέπεται για την ανάδειξη υποψηφίου για την θέση του γραμματέα, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε εγκρίνοντας την υποψηφιότητα του κ. Λέλη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Μετά την ανάδειξη των υποψηφίων το δημοτικό συμβούλιο επικύρωσε την εκλογή των υποψηφίων που υποδείχθηκαν. Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου εξελέγη ο Κων/νος Καράμπελας λαμβάνοντας 24 ψήφους, αντιπρόεδρος ο Αναστ. Καλλιάς λαμβάνοντας 22 ψήφους και γραμματέας ο Μελ. Λέλης που έλαβε 16 ψήφους.

 

Ποια πρόσωπα απαρτίζουν τις επιτροπές

 

Ακολούθησε η εκλογή των μελών των επιτροπών οι οποίες απαρτίζονται από τα παρακάτω πρόσωπα:

Οικονομική Επιτροπή – (τακτικά Μέλη): Ιερόθεος Πολυχρόνης, Σπύρος Τσιούνης, Γιώργος Στρατούρης, Δημήτρης Γεωργακής, Μελέτης Λέλης, Άγγελος Μακρυγιάννης.
Αναπληρωματικά Μέλη: Ελένη Ρήγα, Ιωάννης Καλλιπόζης, Στέλιος Φρυγανάς, Σπύρος Νικολάου, Χρήστος Γκίνης.

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής – (Τακτικά Μέλη): Κώστας Φυλακτός, Γιάννης Δήμας, Θωμάς Κεφαλόπουλος, Παναγιώτης Μαργέτης, Δημήτρης Δάλλας, Χρήστος Γκίνης.
Αναπληρωματικά Μέλη: Σπύρος Κορώσης, Σπύρος Τσιούνης, Γιώργος Κουμπέτσος, Θεόδωρος Μήτσος, Σπύρος Νικολάου, Άγγελος Μακρυγιάννης.

 

Κ. Καράμπελας: θα είμαι δίκαιος για όλους

Ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων μετά την εκλογή του εμφανώς συγκινημένος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο για την τιμή που μου έκανε και με πρότεινε για το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοτικούς συμβούλους που με ψήφισαν. Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική θητεία πάνω απ’ όλα για το καλό του τόπου. Θα προσπαθήσω να είμαι πρόεδρος για όλους, θα είμαι δίκαιος για όλους. Θα ήθελα απλά να επικρατήσει πολιτικός πολιτισμός απ’ όλους».

 

Αν. Καλλιάς: Εύχομαι να επικρατήσει πολιτικός πολιτισμός

Ακολούθως το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος κ. Αν. Καλλιάς ο οποίος δήλωσε: «Ευχαριστώ τον κ. Μαρινάκη και τον συνδυασμό μου για την τιμή που μου έκαναν να με προτείνουν για την θέση του αντιπροέδρου. Εύχομαι να έχουμε μια καλή θητεία και να επικρατήσει πολιτικός πολιτισμός. Χρέος όλων μας να φροντίσουμε για το καλό της περιοχής μας».

 

Αινιγματική δήλωση από τον Μελ. Λέλη

Από την πλευρά του ο κ. Λέλης προέβη σε μια αινιγματική δήλωση: «Ο προβληματισμός για μένα είναι μεγάλος. Πέρα από αυτό θέλω να ευχαριστήσω το σώμα για την εμπιστοσύνη. Καλή θητεία σε όλους μας».