Έχουν περάσει περίπου δυόμισι μήνες από την ημέρα που η 2ης ΔΥΠΕ αποφάσισε να βάλει τέλος στις εφημερίες του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Από τότε μέχρι σήμερα, ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά, καθώς η υπόθεση αυτή (επειδή συνέπεσε κοντά στις εθνικές εκλογές), αποτέλεσε μέρος του προεκλογικού παιχνιδιού, με τους υποψηφίους βουλευτές όλων των κομμάτων να προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Όμως … τίποτα μέχρι στιγμής. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις όπως φαίνεται έμειναν στα λόγια, αφού το Κέντρο Υγείας Μεγάρων συνεχίζει να λειτουργεί επί πενθήμερο και από 8:00 π.μ. εως 15:00 μ.μ. δίχως να εφημερεύει, μετρώντας ήδη και έναν νεκρό συμπολίτη, θύμα της διακοπής της 24ωρης λειτουργίας του.

Και γιατί δεν εφημερεύει; Η αλήθεια είναι μία και δεν αμφισβητείται. Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων δεν εφημερεύει 7 ημέρες την εβδομάδα και επί 24ωρου βάσης επειδή δεν έχει γιατρούς!

Πως όμως θα έρθουν οι ιατροί εάν δεν ασκηθεί πίεση στην 2η  ΔΥΠΕ και στο Υπουργείο Υγείας για να προχωρήσουν σε προκήρυξη μόνιμων θέσεων 5 ιατρών τουλάχιστον από τις 8 οργανικές θέσεις που είναι κενές;

Και δεν μιλάμε φυσικά για επικουρικούς ιατρούς, αφού αυτοί – για όσους γνωρίζουν δεν έρχονται – επιλέγοντας την ασφάλεια του κάθε περιφερειακού ιατρείου όπου λαμβάνουν ίδια χρήματα.

Η πρότασή μας είναι πέραν της προκήρυξης, να δοθεί και δέλεαρ στους υποψήφιους για τις κενές οργανικές θέσεις ιατρούς του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, με προκήρυξη θέσης επιμελητή Α, με… προσόντα επιμελητή Β!

Περιμένουμε κυρίως από τους κυβερνητικούς βουλευτές της Δυτ. Αττικής, κ.κ. Θαν. Μπούρα, Ευαγ. Λιάκο και Γ. Κώτσηρα να βάλουν «πλάτη» για να προχωρήσει άμεσα και με κάθε τρόπο η στελέχωση των κενών οργανικών θέσεων ιατρών στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων! Γιατί όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με εξώδικα, ούτε με απλές παραστάσεις στους αρμοδίους. Θέληση και αποφασιστικότητα χρειάζεται! Γι’ αυτό …πιέστε, πιέστε, πιέστε… Για να αποκατασταθεί η κανονικότητα!