Με τον Ήφαιστο Λήμνου, ομάδα που αγωνίζεται στην Basket League έδωσε η ΝΕΜ το πρώτο  φιλικό προετοιμασίας, εγκαινιάζοντας ανεπίσημα το νέο μπασκετικό της ”σπίτι”, το κλειστό του 8ου Δημοτικού Σχολείου.

Ένα γήπεδο που πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενεί αγώνες εθνικών κατηγοριών, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ισχυρή έδρα για την ομάδα της ΝΕΜ στην παρθενική της εμφάνιση στην Β΄Εθνική.

Δεν θα σταθούμε στο σκορ, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν εμφανής στο γήπεδο, αλλά στην ελπιδοφόρα εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι παίκτες της ομάδας του coach Γιώργου Μάνταλου, ο οποίος είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, αλλά και να δει πολλά πράγματα κυρίως στο κομμάτι της τακτικής, τα οποία μόνο ένα καθαρά μπασκετικό μάτι μπορεί να διακρίνει, ούτως ώστε μέσα από την προπόνηση να τα διορθώσει.

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως στο νέο κλειστό βρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας, δείχνοντας από το πρώτο κιόλας φιλικό παιχνίδι ότι ο κόσμος θα αποτελέσει και φέτος τον 6ο παίκτη της ομάδας στην ΝΕΜ στο πρωτόγνωρο γι’ αυτήν πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Κοντά στην ομάδα βρέθηκε η πρόεδρος του Ηρόδωρου Γιάννα Ρήγα, ο αντιδήμαρχος αλλά και πρόεδρος της ΝΕΜ Σπύρος Κορώσης όπως και αρκετά μέλη του Δ.Σ.