• Πληθώρα εκδηλώσεων και αυλαία με την συναυλία των ΟΝΙΡΑΜΑ και του Μύρωνα Στρατή

 

Η έκθεση «Μεγάρων Γη», ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή για 11η συνεχόμενη χρονιά. Πρόκειται για μια έκθεση που αποτελεί θεσμό για τα Μέγαρα και την ευρύτερη περιοχή, ένα εγχείρημα που προέκυψε από μια ιδέα η οποία έγινε πράξη και είχε σαν στόχο την προβολή αλλά και την ανάδειξη των προϊόντων της Μεγαρικής γης. Στην προσπάθεια αυτή αρωγοί στάθηκαν αρκετοί επαγγελματίες των Μεγάρων στηρίζοντας την και στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτή η έκθεση πρέπει να γίνει θεσμός για τα Μέγαρα.

Ως εφημερίδα, από την πρώτη στιγμή που γίνονταν οι προετοιμασίες ώστε η έκθεση «Μεγάρων Γη» να στεφθεί με επιτυχία, είχαμε αναφέρει πως η προσπάθεια αυτή αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την πόλη μας.

Μία προσπάθεια η οποία στόχο είχε να αφυπνίσει τους φορείς των Μεγάρων ,τους επαγγελματίες, αλλά και τα διοικητικά συμβούλια των συνεταιρισμών (πτηνοτρόφων, αγροτών, αμπελουργών κλπ) ώστε να καταφέρουν να επιτύχουν όχι μόνο την ανάδειξη των προϊόντων μας, αλλά και την προώθηση τους και εκτός Μεγαρικών συνόρων. Κάτι που μετά από αρκετά χρόνια και με την αρωγή του τότε προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.Ε (αντιδημάρχου σήμερα) Σπ. Κορώση επετεύχθη, με την «Μεγάρων Γη» να … «πηγαίνει» στο Σύνταγμα.

Η  κοινή προσπάθεια και ο μεγάλος αγώνας έφερε θετικά αποτελέσματα, αφού πλέον η «Μεγάρων Γη» όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά και αποτελεί πόλο έλξης για τους συμπολίτες μας, όπως και για αρκετό ξένο κόσμο που την επισκέπτεται.

Αυτό οφείλεται στον μεγάλο αγώνα του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. (που είναι ο φορέας υλοποίησης της έκθεσης) και ιδιαίτερα της προέδρου της Κατ. Καστάνη – Πούλου.

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ. έχοντας στο πλευρό της συμπαραστάτες αρκετούς συμπολίτες που από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της στήριξαν την έκθεση, μας επιφυλάσσει και φέτος αρκετές εκπλήξεις, συνδυάζοντας την ανάδειξη των προϊόντων της Μεγαρικής Γης με την ανάδειξη του πολιτισμού και της λαογραφίας αλλά και με διασκέδαση.

 

Πληθώρα εκδηλώσεων & συναυλία με Οnirama -Μύρωνα Στρατή

 

Η 11η Μεγάρων γη, διοργανώνεται από τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ, το Δήμο Μεγαρέων και τοπικούς φορείς, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, φιλοξενεί παραγωγούς εκθέτες, πολλές εκδηλώσεις και παράλληλες δραστηριότητες..

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων «11η ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ», πραγματοποιούνται την Παρασκευή 30 Αυγούστου και η έκθεση θα κλείσει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου με συναυλία των Οnirama-Μύρωνα Στρατή.

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 30.08.2019

Ώρα : 20:00

Εγκαίνια της  11ης «Μεγάρων ΓΗ» , χαιρετισμός Δημάρχου.

Ώρα : 21:00

Χοροί και τραγούδια από τους  Λαογραφικούς Συλλόγους Μεγάρων και Ν. Περάμου.

Σάββατο 31.08.2019

Ώρα: 21:00

Συναυλία της Ελένης Φιλίνη και του Χρήστου Παλάσκα σε μια μουσική κρουαζιέρα με τις μεγάλες επιτυχίες που αγαπήσαμε.

Κυριακή 01.09.2019

Ώρα: 21:00

Συναυλία με τις Σερσέ λα φαμ

 

Δευτέρα 02.09.2019

Ώρα: 21:00

Συναυλία με τους «ΟΝΙΡΑΜΑ» και το Μύρωνα Στρατή.

Παράλληλες εκδηλώσεις

 

Παρασκευή 30.08.2019

Ώρα: 19:00   Η Λέσχη Αρχιμαγείρων «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», θα παρουσιάσει εδέσματα με τοπικά προϊόντα  (Χώρος Μεγάρων γεύσεις).

Ώρα : 19:00   Παρουσίαση ιππευτικών δεξιοτήτων από την Φάρμα Αλόγων «ΓΚΟΣΔΗΣ»

 

Σάββατο 31.08.2019

Ώρα : 19:30   Επίδειξη δεξιοτεχνίας Μοτοκρός και Trial από την Λέσχη Μοτοσυκλέτας    Μεγάρων (ΛΕΜΜ)

Ώρα : 19:30   Παρουσίαση τοπικών εδεσμάτων από την Ειρήνη Κλειούτη (Χώρος Μεγάρων γεύσεις).

 

Κυριακή 01.09.2019

Ώρα : 19:30   Παιδική παράσταση Καραγκιόζη «Το Φάντασμα του Σαραγιού»

Ώρα : 19:30   Ο Γιώργος Σαμούρης μαγειρεύει και παρουσιάζει τα τοπικά προϊόντα μας  (Χώρος Μεγάρων γεύσεις).

 

Δευτέρα 02.09.2019

Ώρα : 19:30   Παρουσίαση ιππευτικών δεξιοτήτων από την Φάρμα Αλόγων «ΓΚΟΣΔΗΣ»

Ώρα : 19:30   Το Ι.Ε.Κ. Μαγειρικής Μεγάρων παρουσιάζει την μοντέρνα Μεγαρική κουζίνα  (Χώρος Μεγάρων γεύσεις).

Καθ’ όλη  τη διάρκεια της έκθεσης μικροί και μεγάλοι φίλοι μας θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την φάρμα θηραμάτων «ΚΑΒΟΥΡΑΣ» και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που θα διοργανώσουν το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο) και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων  Μεγάρων.