Στα Μέγαρα, την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 στις 7.30 το βράδυ στο Ανοιχτό Θέατρο στο Άλσος Θεόγνιδος  (Πευκάκια),  θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων 11η ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Η γιορτή αυτή διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΔΗΚΕΔΗΜΕ) του Δήμου Μεγαρέων με τη συνεργασία του Δήμου και τοπικών φορέων και σκοπός της είναι η στήριξη του παραγωγικού ιστού των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, η προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας, η ανάδειξη του πατροπαράδοτου τρόπου ζωής των κατοίκων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, καθώς και η ψυχαγωγία του κοινού μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις,  που θα διεξάγονται παράλληλα.

Με την συναυλία των «Ονειράμα» και του Μύρωνα Στρατή θα κλείσει η φετινή έκθεση Μεγάρων Γη

Στην 11η Μεγάρων Γη θα συμμετέχουν εκθέτες, κυρίως παραγωγοί και μεταποιητές από τις πόλεις των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, με αγροτικά τοπικά προϊόντα και χειροποίητες κατασκευές. Επίσης συμμετέχουν συλλογικές δομές τοπικής δράσης, πολιτισμού, κοινωνικής δράσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Παράλληλα, υπάρχει για τους επισκέπτες ένα πλούσιο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και τα τέσσερα βράδια της Έκθεσης.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 

7.30 μ.μ. Εγκαίνια έκθεσης,

9.00 μ.μ. Χορευτική παράσταση, Λαογραφικοί Σύλλογοι Μεγάρων & Ν. Περάμου

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 

9 μ.μ. Συναυλία με την Ελένη Φιλίνη και τον Χρήστο Παλάσκα σε μία μουσική κρουαζιέρα με τις μεγάλες επιτυχίες, που αγαπήσαμε.

Κυριακή 1η  Σεπτεμβρίου 2019

9 μ.μ.Συναυλία με τις Σερσέ λα φάμ.

Δευτέρα  2  Σεπτεμβρίου 2019

9 μ.μ. Συναυλία με τους «Ονειράμα» και τον Μύρωνα Στρατή.

Ώρες λειτουργίας των Περιπτέρων της Έκθεσης  από ώρα  5 μέχρι τις 12, από την Παρασκευή 30 Αυγούστου μέχρι τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019.