Η προγραμματισμένη από την Παρασκευή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που αποφάσισαν τα μέλη του σωματείου εργαζομένων του Θριασίου Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 στην κεντρική πλατεία Μεγάρων. Θέμα της συγκέντρωσης η αναζήτηση λύσης για την επαναφορά του Κέντρου Υγείας Μεγάρων στην κανονικότητα, δηλαδή η 24ωρη λειτουργία του και η συνεχής εφημερία του.

Στην συγκέντρωση, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων, ο Γιαν. Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα υγείας Κ. Καράμπελας, ο αντιδήμαρχος Ν. Περάμου Στ. Φωτίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ» Γ. Μπερδελής, ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Γιαν. Μιχάλαρος, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αντ. Χοροζάνης, ο επικεφαλής της παράταξης «Όμορφες Πόλεις» Αγγ. Μακρυγιάννης, ο συμπολίτης μας πολιτευτής του «Κινήματος Αλλαγής» Αντ. Υψηλάντης, εκπρόσωποι των κομματικών οργανώσεων του ΚΙΝΑΛ και της ΛΑΕ, καθώς και αντιπροσωπείες του σωματείου συνταξιούχων Μεγάρων, του εμπορικού Συλλόγου, του Αγροτικού Συλλόγου, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων της περιοχής, της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Μεγάρων, εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας αλλά και αρκετοί πολίτες.

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυναν τρεις (3) μαθητές του Γυμνασίου της Νέας Περάμου, που αναφέρθηκαν στις ανάγκες των ανθρώπων για παιδεία, υγεία κλπ. που πρέπει να ικανοποιούνται δωρεάν, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

Μίλησαν επίσης ο Δ. Τσολιάκος, ο Κ. Παπαπαύλος, γραμματέας των συνταξιούχων Μεγάρων, ο Ν. Τουτουντζάκης, εκ μέρους του συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και η Σ. Σακελλαρίου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μ. Βαρδαβάκης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Θριασίου Νοσοκομείου.

Άπαντες απαίτησαν να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Μεγάρων με μόνιμους γιατρούς και εργαζόμενους για να επανέλθει σε καθημερινή 24ωρη λειτουργία, να δημιουργηθεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στη Ν. Πέραμο και να λειτουργήσουν Περιφερειακά Ιατρεία σε Κινέτα και Αλεποχώρι.

Επίσης ανέφεραν πως είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό το Θριάσιο Νοσοκομείο και να εξασφαλιστεί πλήρης κρατική χρηματοδότηση, αλλά και μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Οι διαμαρτυρόμενοι μετά το τέλος της συγκέντρωσης, πραγματοποίησαν και πορεία διαμαρτυρίας μέσω της κεντρικής οδού των Μεγάρων έως και την πλατεία Λυτάρα, με σύνθημα «Το Κέντρο Υγείας ξανά σε εφημερία, δικαίωμά μας είναι η δημόσια υγεία».