Από το 1981 που οι παλαιότεροι βιώσαμε τον σεισμό της 24ης Φεβρουαρίου που «χτύπησε» τα Μέγαρα, οι σεισμολόγοι τότε μας είχαν προειδοποιήσει πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε πλέον με τους σεισμούς. Αν αναλογιστούμε δε και τις προειδοποιήσεις νεότερων επιστημόνων μετά τον σεισμό της Πάρνηθας το 1999 όπου και αυτοί προϊδέασαν τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να ζει με τους σεισμούς, τότε μάλλον δικαιώνεται και ο τ.  πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων.

Αναφερόμαστε στον κ. Θ. Κεφαλόπουλο, ο οποίος «προφητικά» με αίτησή του στις 22/11/2017, (δηλαδή 20 μήνες πριν τον σεισμό της 19ης Ιουλίου), είχε ζητήσει τόσο από την Πρωτοβάθμια επιτροπή παιδείας του Δήμου, όσο και από την Δευτεροβάθμια να προχωρήσει σε έλεγχο στατικής επάρκειας των σχολικών κτηρίων. Στην αίτηση του τότε, ο κ. Κεφαλόπουλος είχε ζητήσει να χαρακτηριστεί το αίτημά του ως επείγον,  επισημαίνοντας ότι η περιοχή μας πλήττεται από διαφόρων τύπων θεομηνίες.

Μιλώντας με τον κ. Κεφαλόπουλο, μας είπε πως παρότι η διοίκηση του Δήμου είχε στην διάθεσή της την αίτηση (αφού είχε κοινοποιηθεί και στο γραφείο Δημάρχου), εντούτοις ουδέποτε μέχρι πρότινος προχώρησε στους σχετικούς ελέγχους.

Στάθηκε μάλιστα στην δημόσια ανακοίνωση του δημάρχου όπου μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook στις 20 Ιουλίου, μία ημέρα μετά τον σεισμό με επίκεντρο την Μαγούλα γνωστοποιούσε σχετικά: «Αύριο κλιμάκια Μηχανικών του Δήμου θα ελέγξουν τα κτίρια Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, καθώς και Δημοτικά κτίρια, που λειτουργούν, για να διαπιστωθεί η κατάστασή τους. Από Δευτέρα θα ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια και λοιπά τεχνικά έργα».

Κατόπιν τούτου, ο τ. πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου σχολίασε: «Το κακό – ιδιαίτερα με τον σεισμό – μπορεί να μας βρει ανά πάσα στιγμή. Δεν αντιλαμβάνομαι λοιπόν τους λόγους για τους οποίους ο σημερινός δήμαρχος έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του ένα αίτημα ενός απλού πολίτη ο οποίος ανησυχώντας ζήτησε να ελεγχθεί η στατική επάρκεια σε όλα τα σχολεία του δήμου. Δηλαδή – κατά τον κ. Σταμούλη και με βάση όσα ανέφερε – έπρεπε μάλλον να γίνει σεισμός, για να ελεγχτούν παιδικοί σταθμοί, σχολεία, αλλά και δημοτικά κτίρια; Μάλλον πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση που ο κ. Σταμούλης αποφασίζει να δράσει εφόσον το κακό έχει γίνει»!