Από την πρώτη στιγμή που έσκασε η βόμβα με την διακοπή των εφημεριών και κατ’ επέκταση η επί 24ωρου βάσεως λειτουργία του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, υπήρχε ο φόβος να θρηνήσουμε θύματα. Και αυτό επειδή από το Κέντρο Υγείας που λειτουργούσε ως μονάδα πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, με τις φιλότιμες προσπάθειες των ιατρών είχαν σωθεί αρκετοί συμπολίτες μας, αλλά και πολλοί παραθεριστές ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που ο πληθυσμός του Δήμου μας τριπλασιάζονταν.

Όμως οι αβλεψίες των κυβερνώντων που επί πέντε (5) χρόνια που υπήρχε το πρόβλημα δεν έσκυψαν πάνω απ’ αυτό για να το επιλύσουν, έφεραν το Κέντρο Υγείας Μεγάρων στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα, με αποτέλεσμα αυτό  να λειτουργεί πλέον ως κέντρο αστικού τύπου, επί  πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα και από τις 8:00 – 15:00.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που το θέμα της διακοπής των εφημεριών του κέντρου υγείας συζητήθηκε ως έκτακτο – κατεπείγον, αποφασίστηκε να ασκηθούν πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για να επανέλθει η κανονικότητα στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων. Κατά γενική ομολογία όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών αλλά και σύσσωμοι οι δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν ότι απαιτούνται άμεσες δραστικές ενέργειες για να μην χαθούν ζωές, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Δυστυχώς, οι ανησυχίες όλων επαληθεύθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο, αφού τα ξημερώματα της Παρασκευής συμπολίτης μας «έφυγε» από την ζωή επειδή το Κέντρο Υγείας Μεγάρων δεν εφημέρευε, συντελώντας σε αυτό και η καθυστέρηση της έλευσης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Όπως μάλιστα αφήνει να εννοηθεί δημόσια από τα γραφόμενά του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο γιός του άτυχου συμπολίτη, «δεν πρόλαβε να τον σώσει επειδή το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό», κάτι που και εμείς προαναφέρουμε στο ρεπορτάζ μας.

«Ο πατέρας μου ήταν το πρώτο θύμα αυτού του εγκλήματος στην πόλη, εύχομαι να είναι και ο τελευταίος και να γίνει το παράδειγμα ώστε να μην θρηνήσουν και άλλες οικογένειες» καταγράφει με πίκρα και πολύ πόνο ο γιός του συμπολίτη μας που «έφυγε» από την ζωή.

Ευχόμαστε ο άτυχος συμπολίτης μας να είναι ο πρώτος και ο τελευταίος νεκρός, το πρώτο και το τελευταίο θύμα της κρατικής αναλγησίας και της ανεύθυνης πολιτικής του υπουργείου υγείας που άφησε ακάλυπτες τις θέσεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων στα κέντρα υγείας και ιδιαίτερα σε αυτό των Μεγάρων.

Θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένο όλοι οι φορείς, ο Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι αιρετοί, οι Βουλευτές της περιοχής να σκύψουν ΑΜΕΣΑ πάνω από το πρόβλημα και να δώσουν λύση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Γιατί εάν θρηνήσουμε και άλλα θύματα – κάτι που το απευχόμαστε – ευθύνη πλέον δεν θα έχουν μόνο οι αρμόδιοι, (Υπουργείο υγείας – 2η ΔΥΠΕ), αλλά και οι τοπικοί μας άρχοντες.

 

Αντ. Γ. Υψηλάντης