Το Πρωτοδικείο Αθηνών, βάζει τέλος και στην περίπτωση που αφορούσε την λήψη της μίας εκ των δύο εδρών του συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις», καθώς μέχρι πρότινος επικρατούσε η αντίληψη ότι ο συνδυασμός του κ. Μακρυγιάννη εξέλεγε έναν δημοτικό σύμβουλο από τα Μέγαρα και έναν από τη Νέα Πέραμο και συγκεκριμένα το κ. Θαν. Φυλακτό.

Σύμφωνα με την 596/2019 απόφασή του, ο συνδυασμός του Αγγ. Μακρυγιάννη λαμβάνει και τις δύο έδρες του από την εκλογική περιφέρεια Μεγάρων.

Έτσι μαζί με τον επικεφαλής του συνδυασμού, στη νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου Μεγάρων θα μετέχει ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος από τα Μέγαρα, ο επιχειρηματίας κ. Χρ. Γκίνης.

H «καραμπόλα» αυτή φέρνει ανακατατάξεις και στον συνδυασμό της »Ένωσης Πολιτών» καθώς χάνεται η μία έδρα στην εκλογική περιφέρεια Μεγάρων και κερδίζεται ακόμα μία δηλαδή τρείς συνολικά στην εκλογική περιφέρεια της Νέας Περάμου.

Με βάση λοιπόν τα νέα δεδομένα, η δημοτική σύμβουλος Κατ. Καστάνη είναι η μεγάλη χαμένη καθώς μέχει εκτός του νέου δημοτικού συμβουλίου, με τον Σπ. Τσιούνη να είναι ο κερδισμένος της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών.