Όπως όλα δείχνουν, η Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 θα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Πέραμο.

Αυτό έγινε γνωστό από τον ίδιο τον διευθυντή τόσο στο δήμαρχο Γρ. Σταμούλη όσο και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Γ. Μπερδελή, Κλ. Βαρελά και Αντ. Χοροζάνη, όταν μετά την κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης 6 Ιουνίου τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του.

Πρόκειται για απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας που αφορά το κλείσιμο 180 υποκαταστημάτων στην χώρα και την απόλυση 2000 υπαλλήλων με στόχο την μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Έτσι, και το κατάστημα της Νέας Περάμου, είναι ανάμεσα σε αυτά που πέφτουν «θύματα» του σχεδιασμού της διοίκησης της τράπεζας, που αγνοεί πάνω απ’ όλα ότι στην πόλη της Νέας Περάμου δεν υπάρχει κανένα άλλο κατάστημα άλλης τράπεζας για να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι, οι επιχειρήσεις αλλά και οι στρατιώτες που θητεύουν στα 2 στρατόπεδα της περιοχής.

Μετά λοιπόν την φωνή διαμαρτυρίας, το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, με τον δήμαρχο Γρ. Σταμούλη να χαρακτηρίζει το σχεδιασμό της διοίκησης της Ε.Τ.Ε. «απαράδεκτο», υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση της τράπεζας δεν βλέπει το κοινωνικό κομμάτι, δεν αφουγκράζεται την ταλαιπωρία των πολιτών, παρά μόνο κοιτάζει πως θα μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων έκανε γνωστό ότι η διοίκηση του δήμου πιέζει πολιτικά για να αποτρέψει το κλείσιμο του υποκαταστήματος, παραδεχόμενος πως έχουν ήδη γίνει επαφές με υπουργούς όπως οι κ.κ. Γιαν. Δραγασάκης και Αλ. Φλαμπουράρης που μπορούν να επηρεάσουν. Μάλιστα τόνισε πως ήδη υπάρχει το ψήφισμα διαμαρτυρίας του τοπικού συμβουλίου της Νέας Περάμου, αποκαλύπτοντας ότι το ψήφισμα, μαζί με την συλλογή υπογραφών από κατοίκους της Νέας Περάμου αλλά και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα αποσταλούν στους προαναφερθέντες υπουργούς αλλά και στην διοίκηση της τράπεζας.

Κλείνοντας πρότεινε και έγινε δεκτό, την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας των Μεγάρων την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 το πρωί στις 10:00 π.μ.

«Εάν δεν μας ακούσουν, θα τους αναγκάσουμε εμείς με την τακτική μας, να κλείσουν και το υποκατάστημα των Μεγάρων ώστε οι συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται από τις άλλες τράπεζες που υπάρχουν στα Μέγαρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμούλης.

 

Η πρώτη αντίδραση την περασμένη Πέμπτη

 

Το πρώτο ηχηρό μήνυμα προς την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας που έχει δρομολογήσει το κλείσιμο του υποκαταστήματος στη Νέα Πέραμο, έστειλαν την περασμένη Πέμπτη κάτοικοι αλλά και αιρετοί.
Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν σύσσωμοι οι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη.
Επίσης συμμετείχαν και εκπρόσωποι του νεοεκλεγέντος ανεξάρτητου τοπικού συμβουλίου με επικεφαλής τον Γιάννη Σεβαστή.
Άπαντες αποφάσισαν για δυναμική αντίδραση ούτως ώστε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να αλλάξει γραμμή πλεύσης, κοιτάζοντας αποκλειστικά και μόνο την εξυπηρέτηση των πολιτών της Νέας Περάμου. Παρακάτω δημοσιεύουμε δηλώσεις αιρετών αλλά και εκπροσώπων φορέων.

 

Στ. Φωτίου: Πέφτουμε θύματα της πολιτικής αναλγησίας των Κρατούντων

 

Για άλλη μια φορά πέφτουμε θύματα της πολιτικής αναλγησίας των Κρατούντων. Ένα υποκατάστημα υπάρχει στη Νέα Πέραμο των 10.000 κατοίκων και αποφάσισαν να το κλείσουν επειδή δεν τους αποδίδει. Έτσι λειτουργούν οι προύχοντες, με αυτό τον τρόπο αποφασίζουν  να ταλαιπωρήσουν το λαό. Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μας και πιστεύω πως τελικά θα πετύχουμε να παραμείνει το υποκατάστημα της Ε.Τ.Ε. στη Νέα Πέραμο.

 

Δ. Λιώτας: Κι άλλη υποβάθμιση; Δεν πάει άλλο!

 

Κι άλλη υποβάθμιση; Δεν πάει άλλο! Παίρνουν με μία απόφαση το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας στην πόλη της Νέας Περάμου. Πως θα εξυπηρετούνται τώρα οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας; Πως θα εξυπηρετούνται οι επιχειρηματίες της περιοχής; Πως θα εξυπηρετούνται όλοι αυτοί οι περαστικοί εφόσον η παλιά εθνική περνάει μέσα από την πόλη; Με ποια κριτήρια η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να κλείσει το υποκατάστημα; Ερωτήματα όπου τις απαντήσεις των, τις γνωρίζουν μόνο αυτοί που έλαβαν την απόφαση εν αγνοία της τοπικής κοινωνίας. Θα αγωνιστούμε για να μην μπει τελικά λουκέτο στο μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας που εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας.

Νισάφι κύριοι της κεντρικής διοίκησης. Μην αγνοείτε ότι υπάρχει και κόσμος που ταλαιπωρείται !

 

Γιαν. Σεβαστής: Ώρα μηδέν για την περιοχή μας

 

Από την χρονιά που εφαρμόστηκε ο «Καλλικράτης», δεν είχαμε φανταστεί ότι στη Νέα Πέραμο θα φτάναμε στο σημείο να κλείνουν υποκαταστήματα όπως της Εθνικής τράπεζας, της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, ενώ με νύχια και με δόντια κρατήσαμε τον Αστυνομικό σταθμό.

Πλέον είναι ώρα μηδέν για την περιοχή μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να αντισταθούμε όλοι με την φωνή μας. Για μένα προσωπικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αυτοί που διοικούν την τράπεζα και αποφασίζουν, κοιτούν μόνο το συμφέρον τους και δεν σκέφτονται την ταλαιπωρία του κόσμου που θα συσσωρευτεί όλος στα Μέγαρα, όπου και εκεί το κατάστημα υπολειτουργεί. Δυστυχώς ο «Καλλικράτης» ένωσε δυο δήμους και αντί να κάνει καλό, έκανε κακό. Τόσο στα Μέγαρα, όσο και στη Νέα Πέραμο. Φοβάμαι μην έχουμε συνέχεια στην απογύμνωση της Νέας Περάμου από υπηρεσίες, κάτι που το απεύχομαι.

 

Γιαν. Μαρινάκης: Αν δεν αντισταθούμε θα συνεχίζουν να μας υποβαθμίζουν

 

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Ε.Τ.Ε. στη Νέα Πέραμο, υποδεικνύει την υποβάθμιση και την γενικότερη αντίληψη που υπάρχει από την κεντρική διοίκηση για την περιοχή μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν φωνές που θα αντισταθούν στην προμελετημένη υποβάθμιση. Εμείς είμαστε εδώ ακριβώς στον αγώνα που για να μπορέσουμε να σταματήσουμε το κλείσιμο του υποκαταστήματος. Επειδή όμως η κριτική που κάνουν κάποιοι είναι η κριτική του καναπέ, τους ωθώ και τους παρακαλώ να σταματήσουν να κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς και να έρθουν εδώ κοντά μας για να διαμαρτυρηθούν ώστε να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα. Αν δεν αντισταθούμε θα συνεχίζουν να μας υποβαθμίζουν. Φτάνει πια. Δεν αντέχουν οι πόλεις μας άλλη υποβάθμιση.

 

Κλ. Βαρελάς: Η υποβάθμιση των πολιτών της Νέας Περάμου δεν πρέπει να περάσει

 

Θεωρώ απαράδεκτο ακόμη και σαν σκέψη το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στη Νέα Πέραμο. Πρόκειται για υποκατάστημα που εξυπηρετεί 10.000 συμπολίτες, εξυπηρετεί επιχειρήσεις, εξυπηρετεί 2 στρατόπεδα, εξυπηρετεί πολλούς συνταξιούχους. Δεν μπορεί λοιπόν όλος αυτός ο όγκος δουλειάς να μεταφερθεί στα Μέγαρα και να εξυπηρετηθεί από το υποκατάστημα των Μεγάρων. Πρόκειται για μια απόφαση που υποβαθμίζει τη Νέα Πέραμο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να την δεχτούμε. Θα παλέψουμε ώστε το υποκατάστημα να παραμείνει ανοιχτό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποδεχόμαστε ειλημμένες αποφάσεις. Στις 20 Μαΐου στην κεντρική προεκλογική ομιλία μου στη Νέα Πέραμο, είχα αναφέρει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο λουκέτου  στο  υποκατάστημα της ΕΤΕ. Τότε δεν το άκουσε κανείς. Έτσι τώρα βρισκόμαστε προ τετελεσμένου γεγονότος. Γι’ αυτό όπως εχω πει και στο παρελθόν, πρέπει εμείς οι αιρετοί και ιδιαίτερα οι διοικούντες τον δήμο, να παρακολουθούν όλα τα θέματα στενά και να παρεμβαίνουμε την ώρα που χρειάζεται. Δεν πρέπει να αντιδρούμε εφόσον έχουν ληφθεί οι αποφάσεις από την κεντρική διοίκηση. Η υποβάθμιση αυτή απέναντι στους πολίτες της Νέας Περάμου δεν πρέπει να περάσει. Πρέπει όλοι μας, η διοίκηση του δήμου, η αντιπολίτευση, η κεντρική διοίκηση και οι βουλευτές της περιοχής να αναλάβουμε  τις ευθύνες μας απέναντι στους πολίτες της Νέας Περάμου που ταλαιπωρούνται.

 

Αντ. Χοροζάνης: Κοιτούν  μόνο το κέρδος και όχι  την εξυπηρέτηση του λαού

 

Εδώ αναδεικνύεται ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει να κάνει πρώτα απ’ όλα με την ιδιωτικοποίηση. Έτσι λοιπόν η ιδιωτικοποίηση κοιτάει μόνο το κέρδος και δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την εξυπηρέτηση του λαού. Το πρόβλημα όμως γίνεται μεγαλύτερο, αφού πλήττονται και οι εργαζόμενοι με την μείωση των θέσεων εργασίας, ενώ όσον αφορά την εξυπηρέτηση, οι τράπεζες παίρνουν χρήματα από το δημόσιο για να εξυπηρετούν τον λαό και δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα αποφασίζοντας να βάλουν λουκέτο σε υποκαταστήματα. Άρα δεν πρέπει να κλείσει το υποκατάστημα. Πρέπει να εξυπηρετείται ο κόσμος, γιατί και αυτοί που λένε ότι θα εξυπηρετούνται οι πολίτες μέσω internet, γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορεί να ισχύει για όλο τον κόσμο. Αλλά δυστυχώς όταν οι ιδιώτες κάνουν κουμάντο, δεν δίνουν σημασία εάν κάποιοι άλλοι άνθρωποι δεν εξυπηρετούνται, γιατί απλά τους ιδιώτες τους ενδιαφέρουν μόνο τα κέρδη τους.

 

Γ. Παπαθανασίου: Απόφαση που δημιουργεί προβλήματα στους επιχειρηματίες της περιοχής

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, είναι αντίθετο στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στη Νέα Πέραμο. Και αυτό γιατί πρόκειται για το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας που εξυπηρετεί όχι μόνο πολίτες, αλλά και επιχειρήσεις μικρές αλλά και μεγαλύτερες. Το λουκέτο λοιπόν δεν εξυπηρετεί τίποτα και κανέναν. Είμαστε όλοι αντίθετοι λοιπόν σε μια τέτοια απόφαση που αν μη τι άλλο, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους επιχειρηματίες της περιοχής, την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει κάποιο άλλο υποκατάστημα άλλης τράπεζας στην πόλη της Νέας Περάμου.