Την αποθέωση γνώρισε ο Γρ. Σταμούλης, όταν λίγο πριν τις 9:30 το βράδυ της Κυριακής έφθασε στο εκλογικό του κέντρο.

Φωνάζοντας ρυθμικά το επώνυμο του, οι υποστηρικτές του τον σήκωσαν στα χέρια, διανύοντας λίγα μέτρα έως την είσοδο του εκλογικού κέντρου. Ο επανεκλεγείς δήμαρχος πνίγηκε στις αγκαλιές αρκετών επώνυμων και ανώνυμων συμπολιτών που βρέθηκαν στο χώρο για να τον συγχαρούν. Στις δηλώσεις του ο κ. Σταμούλης έκανε λόγο για μια μεγάλη νίκη, επισημαίνοντας πως τώρα η ευθύνη γι’ αυτόν και τους συνεργάτες του είναι μεγάλη. Δεν παρέλειψε μάλιστα να απευθυνθεί και στους άλλους συνδυασμούς, αφήνοντας ανοικτή την πόρτα για συνεργασία, αφού αυτό επιτάσσει ο νόμος του «Κλεισθένη».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Σταμούλη…

 

«Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα. Μια ημέρα μεγάλης χαράς αλλά και μεγάλης ευθύνης. Κάναμε έναν μεγάλο καθαρό και έντιμό αγώνα, με την προεκλογική εκστρατεία να κυλά σε πολύ καλό και πολιτισμένο κλίμα. Δυστυχώς κάποιοι σήμερα προσπάθησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα αυτό, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν κάποιους ανθρώπους που ευτυχώς είναι μεμονωμένοι και έχουν ονοματεπώνυμο, αλλά και κρυφό χρηματοδότη.

Προσπάθησαν λοιπόν να εκμεταλλευτούν αυτούς τους ανθρώπους, που δυστυχώς για ακόμα μια φορά έπεσαν σε αυτή την λούμπα και ελπίζω να είναι η τελευταία, γιατί όπως αποδεικνύεται οι εκλογές δεν κερδίζονται με αυτό τον τρόπο.

Υπάρχουν πολλοί έντιμοι και σοβαροί τσιγγάνοι. Δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να αλλοιώσουν αυτό τον χαρακτήρα και να περάσουν την αντίληψη ότι με αυτό τον τρόπο μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Αποδείχθηκε και το 2014, αλλά και το 2019, ότι όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως κοινωνικής προέλευσης, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν νου και κρίση και ξέρουν να κρίνουν το καλό για τον τόπο. Αν εξαιρέσουμε αυτό το απαράδεκτο σημερινό γεγονός (της Κυριακής 2 Ιουνίου), όλη η περίοδος η προεκλογική ήταν από τις καλύτερες που έχει γνωρίσει ο τόπος μας. Γι’ αυτό αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια, σε όλους όσους έλαβαν μέρος σε αυτές τις εκλογές.

Όλοι οι συνδυασμοί, επέδειξαν και ήθος και αξιοπρέπεια, δείχνοντας ότι παρά τα προβλήματα που δημιουργεί ο «Κλεισθένης» θα μπορέσουμε και θα καταφέρουμε να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου.

Γι’ αυτό είπα ότι σήμερα, είναι μεγάλη ημέρα, μεγάλη νίκη αλλά και μεγάλη η ευθύνη μας, γιατί καλούμαστε για άλλη μια τετραετία να διαχειριστούμε τα κοινά.

Οι πολίτες επέδειξαν ωριμότητα. Και παρά τα λάθη μας, τις παραλείψεις μας, τις δυσκολίες, εκτίμησαν την προσπάθειά μας. είδαν ότι καταφέραμε να οργανώσουμε και να νοικοκυρέψουμε το δήμο μας. Το μεγάλο ποσοστό που λάβαμε, δείχνει ότι οι πολίτες έχουν από εμάς απαιτήσεις και από την επαύριον θα ανασκουμπώσουμε τα μανίκια και θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε με περισσότερο ζήλο. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν πολύ περισσότερο. Με περισσότερες δυνάμεις και περισσότερο κουράγιο, γιατί βλέπουμε ότι οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο. Και οι συμπολίτες μας το αναγνωρίζουν και τους ευχαριστούμε. Σ’ αυτή την προσπάθεια, η συμπαράσταση όλων των συμπολιτών ήταν πολύ σημαντική, ουσιαστική και καθοριστική. Πολλές ευχαριστίες από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους. Αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα που βγήκε αυτή την πενταετία, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας, γιατί μόνο τότε μπορεί να πάει μπροστά ο τόπος.

Όταν όλοι μαζί εργαστούμε συλλογικά και με ανιδιοτέλεια.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες ανεξαρτήτως, αιρετούς και μη, αλλά και τον ανώνυμο πολίτη που συμπαραστάθηκε σε αυτή την προσπάθεια.

Ευχαριστώ και τον συμπολίτη μας δημοσιογράφο κ. Γιάννη Παπαγιάννη, που προβάλλει τον δήμο μας συνεχώς, γιατί έχουμε ανάγκη να βγάλουμε τον δήμο από την αφάνεια.

 

Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι, να δουλέψουμε για το δήμο και να τον βγάλουμε από την αφάνεια. Είμαι σίγουρος, πως θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ούτως ώστε  στην επόμενη θητεία όλη η Ελλάδα θα μιλάει για τα Μέγαρα. Τώρα που η κατάσταση έχει στρώσει, έχουμε δρόμο μεγάλο να περπατήσουμε και οι απαιτήσεις των πολιτών θα είναι μεγαλύτερες. Γι’ αυτό είπα ότι η ευθύνη που έχουμε αναλάβει σήμερα είναι πολλή μεγάλη. Αλλά αντέχουμε, έχουμε κουράγιο. Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε, γιατί όλοι μαζί μπορούμε. Τελειώνοντας θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και το Θεό που μας έδωσε υγεία και δύναμη για να μπορούμε να εργαζόμαστε. Θέλω να ευχαριστήσω την υπέροχη οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου, με ανέχεται και με στηρίζει.

Ξεκινάμε δουλειά, αφού δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Από αύριο ξεκινάει μια νέα πορεία για το δήμο. Μια αναπτυξιακή πορεία που θα είναι προς όφελος του δήμου και των δημοτών.