Ο Γιώργος Πατούλης εξελέγη νέος περιφερειάρχης Αττικής εκτοπίζοντας τη Ρένα Δούρου στην μάχη που είχε ως ορίζοντα της τις εθνικές εκλογές.

Ο κ.  Πατούλης συγκέντρωσε ποσοστό 65,79% (728.118 ψήφους), αφήνοντας πίσω τη Ρένα Δούρου με μόλις 34,21% (378.581 ψήφους).

Στην Δυτική Αττική ο συνδυασμός «Νέα Αρχή» του Γ. Πατούλη  πήρε ποσοστό 67,45% και ο συνδυασμός «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου πήρε ποσοστό 32,55%.

Στις πρώτες του δηλώσεις από το προεκλογικό του περίπτερο ο Γ. Πατούλης απηύθυνε ενωτικό μήνυμα «προς αυτούς που μας ψήφισαν και αυτούς που δεν μας ψήφισαν».

Απευθυνόμενος στους συνυποψήφιούς του για την Περιφέρεια της Αττικής, τους συνεχάρη όλους και σημείωσε: «Δεν βλέπω χθεσινούς αντιπάλους, αλλά μελλοντικούς συνεργάτες. Σας συγχαίρω όλους».

«Σήμερα ξεκινάμε μια Νέα Αρχή για την Αττική» είπε. «Και σας θέλω όλους δίπλα μου. Απ’ όπου κι αν προέρχεσθε, ό,τι κι αν ψηφίσαμε», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια του ολιγόλεπτου χαιρετισμού του, ο κ. Πατούλης κοινοποίησε πολλές φορές την αποφασιστικότητά του «να δουλέψουμε για την Αττική και τους κατοίκους της. Δεν θα σας απογοητεύσουμε. Θα δουλεύουμε νυχθημερόν».

Ευχαρίστησε τους συνεργάτες, τους εθελοντές, όσους τον στήριξαν στην προεκλογική του εκστρατεία και τον αρχηγό της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη για τη στήριξή του: «Ευχαριστώ τον κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη που μου έδωσε. Θα είμαι δίπλα του για μια φωτεινή Ελλάδα».

Για 21 χρόνια αυτοδιοικητικός, για τρεις συνεχόμενες θητείες δήμαρχος Αμαρουσίου και νυν πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αναφερόμενος στους κύριους στόχους του, ο κ. Πατούλης σημείωσε: «Να βάλουμε την Αττική στις πρώτες Περιφέρειες της Ευρώπης. Αρκετά διχασθήκαμε. Ξεκινάμε για μια Αττική αντάξια του Πολιτισμού και της Ιστορίας της».

Και κατέληξε: «Να φέρουμε τα παιδιά μας από την Ευρώπη. Να κάνουμε το καλύτερο για τα σπίτια μας».

Κοσμόπουλος

 

Εκλέγει 2 περιφερειακούς συμβούλους  στην Δυτική Αττική

 

Το υψηλό ποσοστό που έλαβε στην Δυτική Αττική ο κ. Πατούλης, του δίνει την δυνατότητα εκλογής 2 περιφερειακών συμβούλων. Έτσι μετά τον Λευτ. Κοσμόπουλο που ήρθε πρώτος σε ψήφους στην Δυτική Αττική, εκλέγεται και ο π. δήμαρχος Ελευσίνας Γ. Γεωργόπουλος.

Μεγάλη χαμένη των περιφερειακών εκλογών η Παν. Παππά, που χάνει την έδρα της, αλλά και ο Λ. Μίχας, αφού η έδρα που όπως φαίνονταν έπαιρνε ο συνδυασμός του Γ. Σγουρού, πάει στα …υπόλοιπα!

Τις έδρες που χάνουν οι συνδυασμοί της Ρ. Δούρου και του Γιαν. Σγουρού, λαμβάνουν η Αναστασία Κριεκούκη που ήταν υποψήφια στο συνδυασμό του Ν. Παπαδάκη «Πράσινη Περιφέρεια» και η Σοφία Ασαρίδου που ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Θ. Τζήμερου.