Το ενδεχόμενο κλεισίματος του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Πέραμο έχει ξεσηκώσει τους πάντες.

Η διοίκηση του Δήμου διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την άστοχη απόφαση κλεισίματος της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Πέραμο, η οποία εξυπηρετεί 10.000 συμπολίτες, πλήθος επιχειρήσεων  και δύο Στρατόπεδα.

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Το κλείσιμο του υποκαταστήματος στη Νέα Πέραμο θα αναγκάσει χιλιάδες συμπολιτών να μετακινούνται 8 χιλιόμετρα μακριά προκειμένου να εξυπηρετηθούν στο μοναδικό κατάστημα των Μεγάρων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η ταλαιπωρία ειδικά για τους Συνταξιούχους και γενικά για τους υπερήλικες θα είναι μεγάλη.

Καταγγέλλω την αδικαιολόγητη απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας και ζητώ από όλους να αγωνιστούμε ΜΑΖΙ προκειμένου να παραμείνει σε λειτουργία  το Υποκατάστημα στη Νέα Πέραμο.

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, ώρα 10.00 σας καλώ όλους έξω από το Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Πέραμο (οδός 28ης Οκτωβρίου) για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμό του.

Ζητώ την υποστήριξη όλων των συμπολιτών, των Βουλευτών της περιοχής, των τοπικών φορέων και όλων των αιρετών και για το λόγο αυτό θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Δευτέρα λαμβάνοντας υπόψη και το ΨΗΦΙΣΜΑ των κατοίκων της Νέας Περάμου.»

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από την Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου

 

Αντιδρούν και διαμαρτύρονται έντονα στην απόφαση της γενικής διεύθυνσης της τράπεζας να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Νέας Περάμου, τα μέλη της τοπικής κοινότητας. Σε σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν αναφέρονται τα εξής:

Ο αντιδήμαρχος, ο πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου της Δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου καθώς και σύσσωμοι οι κάτοικοι της πόλης μας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ για την απόφαση της γενικής διεύθυνσης της τράπεζας στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Νέας Περάμου.

Το συγκεκριμένο μοναδικό υποκατάστημα εξυπηρετεί 10.000 κατοίκους της πόλης, που τους θερινούς μήνες ξεπερνούν τους 15.000 λόγω παραθεριστών, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους περαστικούς από την πόλη καθόσον βρίσκεται επί της Π.Ε.Ο.Α.Κ. (28ης Οκτωβρίου) και κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες μας.

Επίσης εξυπηρετούνται οι αξιωματικοί και οι οπλίτες δύο μεγάλων στρατοπέδων (της Σχολής Πυροβολικού και του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων-ΛΟΚ) που ανά δίμηνο μπαίνουν 1.500 στρατιώτες.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα αναγκάσει αυτόν τον τεράστιο αριθμό πολιτών να κατευθυνθεί 8 χιλιόμετρα μακριά, στην πόλη των Μεγάρων, στο μοναδικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που υπάρχει εκεί ώστε να εξυπηρετηθεί, μαζί με τον πληθυσμό των 30.000 κατοίκων των Μεγάρων, γνωρίζοντας ότι για τους συνταξιούχους και κυρίως για τους υπερήλικες, αυτό θα είναι απαγορευτικό, καθόσον δεν υπάρχει ούτε αστική συγκοινωνία να τους εξυπηρετήσει, ανεβάζοντας ταυτόχρονα και το κόστος της μετακίνησής τους σημειώνοντας και σημαντικές καθυστερήσεις.

Διοργανώνουμε εκδήλωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Πέραμο την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.00το πρωί με την παρουσία των Μ.Μ.Ε. (ραδιόφωνο, τηλεόραση κλπ.) ώστε να τρανώσουμε την επιθυμία μας να μην απομακρυνθεί και να παραμείνει το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Πέραμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων.

Το παραπάνω ψήφισμα να σταλεί άμεσα στην Γενική Διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας, στη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, στους βουλευτές, πολιτευτές όλων των κομμάτων της περιοχής μας, τοπικούς φορείς της πόλης μας, στο σύλλογο εργαζομένων της Τράπεζας και στο Εθνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο καθώς και σε όλους τους κατοίκους της Νέας Περάμου.

Να αναρτηθεί σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα και τις εφημερίδες καθώς και στο κανάλι Κάπιταλ.

Καλείται το δημοτικό συμβούλιο Μεγάρων για την άμεση λήψη αντίστοιχης απόφασης.

Εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας για τα περαιτέρω.