Ήρθε η ώρα των πολιτών.  Η ημέρα και η ώρα που υπεύθυνα θα πάνε στην κάλπη για να επιλέξουν τον επόμενο δημοτικό άρχοντα που θα τους εκπροσωπήσει την επόμενη τετραετία.

Η ημέρα και η ώρα που υπεύθυνα θα επιλέξουν τους δημοτικούς σύμβουλους που θα μπορέσουν να τους εκπροσωπήσουν επάξια, λαμβάνοντας αποφάσεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και όχι προς το πολιτικό όφελος του εκάστοτε δημάρχου ή της όποιας δημοτικής παράταξης.

 

Αγαπητοί αναγνώστες, με την εφαρμογή του «Κλεισθένη» τα πάντα αλλάζουν, καθώς με βάση την απλή αναλογική που ισχύει, ο κάθε δημοτικός συνδυασμός θα εκλέξει τους δημοτικούς του συμβούλους με βάση το ποσοστό που θα λάβει, με τις συνεργασίες να είναι επιβεβλημένες μετά την δεύτερη Κυριακή για να μπορέσει να διοικηθεί ο δήμος χωρίς προβλήματα.

Δεν θα κρίνουμε εμείς ως εφημερίδα τους επτά (7) επικεφαλής – υποψηφίους δημάρχους που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Ο λαός θα κρίνει εάν ο σημερινός δήμαρχος Γρ. Σταμούλης πέτυχε σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, αλλά και αν προσπάθησε να εκσυγχρονίσει στο μέτρο του δυνατού τις πόλεις μας.

Οι πολίτες θα κρίνουν εάν ο κ. Σταμούλης ήταν συνεπής στα λόγια, τις προεκλογικές του υποσχέσεις αλλά και στις πράξεις του.

Ο λαός με την ψήφο του θα δείξει κατά πόσο έμεινε ικανοποιημένος από την μεγαλύτερη σε έτη – πενταετή – θητεία ενός δημάρχου.

Ο λαός θα κρίνει και θα συγκρίνει τα πεπραγμένα της διοίκησης του Γιαν. Μαρινάκη, τα πεπραγμένα και το έργο της θητείας του π. αντιδημάρχου Γ. Μπερδελή, τα πεπραγμένα της θητείας του τ. αντιδημάρχου Κλ. Βαρελά. Και αυτό γιατί όλοι τους κατείχαν θέσεις ευθύνης, έχουν ασκήσει διοίκηση και έχει ο καθένας εξ’ αυτών την πολιτική του διαδρομή.

Βάζοντας λοιπόν οι πολίτες «τα πράγματα κάτω»  – όπως ο λαός λέει – μπορούν να αποφασίσουν ποιος εξ αυτών μπορεί να πάει τις πόλεις μας ένα βήμα μπροστά.

Υπάρχουν βέβαια και  οι πρωτοεμφανιζόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι οι κ.κ. Αγγ. Μακρυγιάννης και Β. Πολυχρόνης, οι οποίοι κάνουν το δικό τους αγώνα, στηριζόμενοι στις αρχές και τις αξίες τους, όπως και ο υποψήφιος δήμαρχος Αντ. Χοροζάνης που αποτελεί τα τελευταία 9 χρόνια μια ισχυρή φωνή στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Αγαπητοί συμπολίτες: Στις 26 Μαΐου η ψήφος μας έχει νόημα!

Στις 26 Μαΐου, όλοι εμείς με την ψήφο μας θα αποφασίσουμε ποιος θα μπορέσει επιτέλους να αλλάξει τη νοοτροπία στον τρόπο άσκησης διοίκησης, ποιος θα αλλάξει τη νοοτροπία όλων μας, λειτουργώντας με γνώμονα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές.