Λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, η ΑΙΧΜΗ δίνει βήμα στους υποψηφίους δημάρχους, με τον Γιαν. Μαρινάκη να ανοίγει τα χαρτιά του.

 

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία των εκλογών, τι μηνύματα λαμβάνετε από την επαφή σας με τους πολίτες;

 

Οι δημότες μας βίωσαν επί μια πενταετία την ανυπαρξία και ανακολουθία μιας διοίκησης που όμοια της δεν έχει περάσει.

Παντού όπου βρεθώ κι όπου σταθώ εισπράττω από τους συνδημότες μου έντονα συναισθήματα δυσαρέσκειας και αγανάκτησης προς το πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου.

Ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι ο κ. Σταμούλης δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν διέθετε το ανάλογο διαμέτρημα του πολιτικού ανδρός που αντιστοιχεί στο αξίωμα  του Δημάρχου.

Ο κ. Σταμούλης φάνηκε ασυνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και αυτή τη στιγμή πληρώνει το τίμημα του λαϊκισμού και της ψεύτικης υποσχεσιολογίας με τα οποία κατάφερε να παραπλανήσει τους δημότες και να υφαρπάξει την ψήφο τους στις προηγούμενες εκλογές.

Επομένως αυτό που λαμβάνω πολύ έντονα από τους συμπολίτες μου είναι μια μεγάλη άρνηση προς το πρόσωπο του κ. Σταμούλη και μαζί την σχεδόν καθολική απόφαση της κοινωνίας μας για καταψήφιση του στις επόμενες εκλογές του Μαΐου.

 

Σας ακούμε να αφήνετε συνεχώς αιχμές κατά της διοίκησης Σταμούλη. Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι η διοίκηση του δήμου απέτυχε;

 

Δεν άφησα ποτέ αιχμές.

Πάντα μιλούσα και μιλάω με πολιτικά επιχειρήματα και ποτέ δεν συκοφάντησα και λασπολόγησα, σε αντίθεση με το σημερινό Δήμαρχο, ο οποίος για να ξεφύγει από τη δύσκολη πολιτική θέση, πολλές φορές μεταχειρίστηκε τη συκοφαντία και τη λασπολογία εις βάρος μου.

Ο πολιτικός λόγος μου ήταν πάντοτε ευγενής και ποτέ δεν μεταχειρίστηκα χυδαιολογήματα.

Με τον τεκμηριωμένο λόγο μου απέδειξα ότι η διοίκηση αυτή και ο κ. Σταμούλης προσωπικά απέτυχε σε όλους τους τομείς.

Στεκόμενος πάντα αντάξιος στις προσδοκίες των συμπολιτών μου από τη θέση που μου εμπιστεύθηκαν στις εκλογές του 2014, αντιπολιτεύτηκα μια διοίκηση και ένα Δήμαρχο που θεώρησαν τη Δημαρχία υλική απόλαυση και τους δημότες παιχνιδάκι.

Με την πάροδο του χρόνου η αλαζονεία και η έπαρση προστέθηκαν στη φυσιογνωμία της σημερινής διοίκησης και την οδήγησαν με ασφάλεια και σταθερότητα στην αποτυχία.

Καμία προσπάθεια για ανάπτυξη, καμία καινοτομία, κανένα έργο.

Δηλαδή καθολική αποτυχία.

 

Πρόσφατα, ο κ. Σταμούλης απαίτησε από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος που αφορούσε την ΜΠΕ για την διέλευση του καλωδίου υψηλής τάσης, ούτως ώστε να συζητηθεί μετά τις εκλογές. Πιστεύετε πως είναι μια κίνηση για να αποποιηθεί των ευθυνών του;

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Σταμούλης προσπάθησε να συγκαλύψει αυτό το μείζον θέμα για τον τόπο μας για να μην υποστεί τις συνέπειες στις προσεχείς εκλογές.

Όμως το κατάφερε; Και βέβαια όχι.

Γιατί απλούστατα όλοι γνωρίζουν ότι ενώ ενημερώθηκε  από το Φεβρουάριο του 2018 για το θέμα και κλήθηκε να συμμετάσχει σε διαβούλευση που έγινε τότε στην Ελευσίνα με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, εντούτοις, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αργότερα, δεν θεώρησε την πρόσκληση αυτή άξια λόγου και δεν παραβρέθηκε!

Σήμερα αντιμετωπίζουμε μια πολύ προχωρημένη κατάσταση, με ένα έργο έτοιμο να ξεκινήσει και με σχεδόν απίθανο το ενδεχόμενο να μην προσαιγειαλωθεί το Ευρωασιατικό καλώδιο υψηλής τάσης στην περιοχή του Αη Νικόλα, εξαιτίας της αδυναμίας του κ. Σταμούλη να αξιολογήσει σωστά τη σοβαρότητα του θέματος αυτού.

Αντί να ενημερωθεί ο ίδιος με την παρουσία του στη συνάντηση της Ελευσίνας το Φεβρουάριο του 2018 και ακολούθως να ενημερώσει αμέσως το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες, ο κ. Σταμούλης προτίμησε να το κουκουλώσει και να συνεχίσει τις διακοπές του στο Δήμο, με ταξιδάκια αναψυχής στην Κίνα και αλλού.

Καθοριστική σημασία στην εξέλιξη αυτού του σοβαρού θέματος, όπως και στο άλλο μείζον θέμα του ΧΥΤΥ, έπαιξε η πολιτική που ακολούθησε στην υπογραφή  του ΓΠΣ, το οποίο μπλόκαρε και σήμερα η τύχη του αγνοείται.

Επομένως ο κ. Σταμούλης επειδή αισθάνεται πολύ ένοχος για την αδράνεια που επέδειξε όταν έπρεπε, σήμερα με τη βοήθεια των συνδαιτυμόνων του στην Περιφέρεια προσπάθησε να τοποθετήσει προσωρινά το πρόβλημα κάτω από το χαλί, κατά την προσφιλή του τακτική.

 

Είναι οι πρώτες εκλογές με το νόμο Κλεισθένη, δηλαδή με την απλή αναλογική. Αυτό σημαίνει ότι μετά τις εκλογές θα είναι απαραίτητες οι συνεργασίες. Είστε έτοιμος να συνεργαστείτε ακόμη και με τον κ. Σταμούλη;

 

Καταρχήν δεν πρόκειται για απλή αναλογική.

Η απλή αναλογική αφορά σε εκλογικά συστήματα που η εκλογική διαδικασία ολοκληρώνεται σε μια Κυριακή.

Που ακούστηκε να ψηφίζονται την πρώτη Κυριακή οι παρατάξεις για να καταλαμβάνουν τις έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο και να επαναλαμβάνονται οι εκλογές τη δεύτερη Κυριακή για να εκλέγεται ο Δήμαρχος!

Πιστεύω απόλυτα ότι θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα στους Δήμους την επομένη των εκλογών, τα οποία θα θέσουν σε μεγάλη δοκιμασία τη διαφάνεια και την αξιοπρέπεια των Δημοτικών Συμβούλων.

Θα προκύψουν σοβαρά ζητήματα που θα είναι ανυπέρβλητα.

Θα ζήσουμε στιγμές απείρου κάλους, με Δημοτικούς Σύμβουλους ή και ολόκληρες δημοτικές παρατάξεις να συμπράττουν και να συμπορεύονται μετά τις εκλογές, χωρίς να μπορούν να αποδείξουν ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν ήταν απόρροια αμιγούς πολιτικού διαλόγου και όχι συναλλαγής.

Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά θέλω να τονίσω ότι θα μπορούσα να συνδιοικήσω με όλους τους συνυποψήφιους μου εκτός από τον κ. Σταμούλη.

Κι αυτό γιατί ο κ. Σταμούλης αναλώθηκε επί 5 ολόκληρα χρόνια στην πολιτική εξόντωση μου με σκοπό τη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων μου.

Χρησιμοποίησε δόλια μέσα για να με πλήξει προσωπικά και προσπάθησε πάντα σε προσωπικό επίπεδο να σπιλώσει το πρόσωπο μου και να θίξει βάναυσα την τιμή και την υπόληψη, τη δική μου και της οικογένειας μου.

Δεν δίστασε στην προσπάθεια του αυτή να θίξει άκρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα που αφορούν στους γονείς μου. Χρησιμοποίησε ακόμα και το δεύτερο επώνυμο του πατέρα και της αείμνηστης μητέρας μου (Πορρής), το οποίο επιβλήθηκε νομικά στη διαδικασία αποδοχής της κληρονομιάς από τον παππού μου, ο οποίος έφερε δύο επώνυμα (Μαρινάκης – Πορρής).

Πως είναι λοιπόν δυνατό να συνεργαστώ με έναν άνθρωπο ο οποίος απέκτησε πάθος με την καρέκλα του Δημάρχου και την εξουσία και στο βωμό αυτού του πάθους ισοπεδώνει και εξευτελίζει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας του αντιπάλου του;

Αντιθέτως, επειδή έχω υποχρέωση να προστατέψω την οικογένεια μου από τη συκοφαντία του κ. Σταμούλη, προχώρησα στη κατάθεση αγωγής ύψους 300.000 ευρώ και ασφαλιστικών μέτρων βάσει των  οποίων δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί στο δημόσιο λόγο του το όνομα μου με σκοπό τη δημόσια προσβολή και σπίλωση μου, προς άγραν προσωπικού οφέλους.

Το ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει οποιοσδήποτε θελήσει να μιμηθεί τον κ. Σταμούλη.

Δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να συνεργαστώ με τον κ. Σταμούλη μετεκλογικά, είτε ως Δήμαρχος, είτε ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος.

 

Σε ποιους άξονες θα κινηθεί η διοίκηση Μαρινάκη εάν ο λαός της δώσει την εντολή;

 

Με βάση τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει για να υλοποιήσουμε το όραμα μας της επόμενη τετραετία θα στηριχτούμε σε 5 άξονες:

  • τον άξονα της ασφάλειας των δημοτών και της αντιμετώπισης της καθημερινότητας, με πρώτη και κύρια τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων
  • τον άξονα της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης
  • τον άξονα των υποδομών και της ποιότητας ζωής
  • τον άξονα της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής μέριμνας, του πολιτισμού και του αθλητισμού και
  • τον άξονα της διοικητικής αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Δήμου μας και της μετατροπής του σε σύγχρονο ψηφιακό Δήμο

 

Γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν τον Γιάννη Μαρινάκη και το συνδυασμό «Νέο Ξεκίνημα»;

 

Οι δημότες μας αντιλήφθηκαν ότι η προσπάθεια που καταβάλαμε στα 3.5 χρόνια της διοίκησης του Δήμου με τα τρανταχτά αποτελέσματα, που όμοια τους δεν υπάρχουν από καταβολής  του Δήμου μας, διακόπηκε βίαια από μια διοίκηση και ένα Δήμαρχο που μεταχειρίστηκε όπλα όπως  τη συκοφαντία, τη λάσπη και το λαϊκισμό.

Έργα όπως η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Μεγάρων, η αποχέτευση ακαθάρτων στην επέκταση του σχεδίου πόλεως της πόλης των Μεγάρων, η αποχέτευση ακαθάρτων της πόλης της Νέας Περάμου, η κατασκευή του Δημοτικού Γηροκομείου, η ανακαίνιση και κατασκευή 6 παιδικών χαρών σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο, η κατασκευή βοηθητικού γηπέδου με συνθετικό χλοοτάπητα και η αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο των Μεγάρων, η συνέχιση και ολοκλήρωση της κατασκευής του 6ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων, του 8ου νηπιαγωγείου και του κλειστού γυμναστηρίου στο 8ο δημοτικό σχολείο Μεγάρων, η αναμόρφωση και επαναλειτουργία της παραλίας στη Βαρέα, η ίδρυση και λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου, Κοινωνικού Φροντιστηρίου και Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στα Μέγαρα, καθώς και η ίδρυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου στη Νέα Πέραμο, η κατασκευή του παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου, η ανακαίνιση του Πολιτιστικού Κέντρου στη Νέα Πέραμο, η κατασκευή της ισόπεδης διάβασης στο Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο, είναι μερικά από τα έργα που έγιναν και αποδεικνύουν ότι όταν μια διοίκηση πιστεύει στο όραμα της για τον τόπο τα καταφέρνει.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε την τεράστια απομείωση του χρέους του ενιαίου Δήμου Μεγαρέων, το οποίο από τα 70.000.000 ευρώ που το παραλάβαμε την 1/1/2011, το παραδώσαμε μόλις στα 6.000.000 ευρώ την 31/8/2014 και σήμερα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου, έχει εκτοξευτεί στα 12.500.000 ευρώ, ο καθένας αντιλαμβάνεται γιατί οι δημότες θέλουν και θα μας επιλέξουν ως την επόμενη διοίκηση του Δήμου.

Αποδείξαμε με την προηγούμενη θητεία μας ότι έχουμε την ικανότητα και ανοίγουμε ξανά τις θύρες της ανάπτυξης και της προόδου.

Οι δημότες στις 26 Μαΐου θα μας εμπιστευτούν ξανά και στις 2 Ιουνίου θα βαδίσουμε πάλι μαζί.

Γιατί όπως αποδείξαμε, εμείς μπορούμε!

Κύριε Υψηλάντη σας ευχαριστώ για την φιλοξενία.