Προεκλογική συγκέντρωση στην Κινέτα και συγκεκριμένα στην αίθουσα της ομοσπονδίας συλλόγων της περιοχής διοργάνωσε την Κυριακή 12 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Κλ. Βαρελάς.

Ο κ. Βαρελάς είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τους πυλώνες του προγράμματος του για την περιοχή της Κινέτας, αναλύοντας τους άξονες τους οποίους θα στηριχθεί ούτως ώστε να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής τα οποία επιδεινώθηκαν μετά την μεγάλη φωτιά της 23ης Ιουλίου. Στην ατζέντα του κ. Βαρελά οι φυσικές καταστροφές που έπληξαν την περιοχή αλλά και πολλά μεγάλα ζητήματα – χρόνια προβλήματα όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, η διαχείριση της καθημερινότητας και η ασφάλεια των κατοίκων. Ο υποψήφιος δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από την Κινέτα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του δηλαδή τις κ.κ. Μ. Δόλλα, Μ. Πρίφτη και Δημ. Ραυτόπουλο οι οποίοι στο σύντομο χαιρετισμό τους ανέλυσαν τους λόγους τους οποίους τους οδήγησαν να συστρατευτούν με τον κ. Βαρελά. Σύντομη παρέμβαση έκαναν επίσης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Σπ. Νικολάου και Μελ. Λέλης.

Στην ομιλία του ο Κλ. Βαρελάς αναφέρθηκε στο μεγάλο ζήτημα της ασφάλειας της περιοχής υποσχόμενος πως θα κάνει ότι είναι δυνατό για να λειτουργήσει ο αστυνομικός σταθμός αλλά και να ιδρυθεί δημοτική αστυνομία στο δήμο τα στελέχη της οποίας θα συνεργάζονται με τις αστυνομικές αρχές. Για την καθαριότητα τόνισε πως πρόθεση του είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων όπου τόσο στην Κινέτα όσο και στις υπόλοιπες περιοχές η διαχείριση θα γίνεται επιτόπου, τονίζοντας πως ιδιαίτερα για την Κινέτα θα υπάρξουν αποκεντρωμένες δημοτικές υπηρεσίες με προτεραιότητα στην καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό. Τόνισε επίσης ότι θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του τοπικού ΚΑΠΗ αλλά και στην θεσμοθέτηση δημοτικού ιατρείου, όπως και θα παλέψει ούτως ώστε να αρθεί το άδικο προς τους κατοίκους της Κινέτας μέτρο της λειτουργίας πλευρικών διοδίων της Ολυμπίας οδού.

Από την ομιλία του δεν ξέφυγε η κριτική προς την διοίκηση του κ. Σταμούλη επιρρίπτοντας του ευθύνες για την τακτική που ακολούθησε στα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν αυτά των ορυχείων βωξίτη, του ΧΥΤΥ, της επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών αλλά και του ευρασιατικού αγωγού. Οι κάτοικοι της Κινέτας έδειξαν να αφουγκράζονται τις προτάσεις του κ. Βαρελά ο οποίος με την σειρά του τους ζήτησε να τους δώσουν την ευκαιρία να διοικήσει τον δήμο