Την πρώτη του δημόσια προεκλογική εμφάνιση μπροστά στους συμπολίτες του πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής 5 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Κλ. Βαρελάς, ανοίγοντας την αυλαία του προεκλογικού του αγώνα.

Ο κ. Βαρελάς με την ευκαιρία των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γ. Σχινά & 28ης Οκτωβρίου στα Μέγαρα, παρουσίασε και το ψηφοδέλτιο του το οποίο συνολικά απαρτίζεται από 70 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του τονίζοντας πως στις επόμενες προεκλογικές συγκεντρώσεις που θα ακολουθήσουν έως και την ημέρα των εκλογών θα έχει την ευκαιρία να τους αναλύσει καλύτερα. Διευκρίνισε πως το σύγχρονο πρόγραμμα του συνδυασμού του το οποίο θα τεθεί στην κρίση των δημοτών προς έγκριση, ήταν αποτέλεσμα κοινής προσπάθειας και επεξεργασίας ιδεών και προτάσεων ομάδων εργασίας, οι οποίες αφουγκράστηκαν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών στα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο κατά την διάρκεια των επαφών που είχε όλο αυτό το διάστημα ο κ. Βαρελάς με κατοίκους αλλά και φορείς.

Βασικά στοιχεία του προγράμματος του είναι η ανάπτυξη της ποιότητας ζωής, η ασφάλεια και ο πολιτισμός. Από την ομιλία του κ. Βαρελά δεν έλειψε και η αντιπολιτευτική κριτική προς τον σημερινό δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρ. Σταμούλη τον οποίο αυτόν χαρακτήρισε απερχόμενο, υποστήριξε πως διοίκησε αναποτελεσματικά και επικίνδυνα. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» αναφέρθηκε στις αστοχίες του δημάρχου στα μεγάλα ζητήματα που προέκυψαν όπως αυτά των ορυχείων βωξίτη, του ΧΥΤΥ, του αγωγού υπερυψηλής τάσης αλλά και της επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών. Ο κ. Βαρελάς τόνισε πως στις περισσότερες εκ των περιπτώσεων αυτών ο κ. Σταμούλης υπέκρυψε έγγραφα, ενώ δεν συμμετείχε και στην διαβούλευση που έγινε για την διέλευση του ευριασιατικού αγωγού.

Ήταν μια συγκέντρωση με αιχμές κατά της διοίκησης Σταμούλη αλλά και ανοίγματα προς κάθε κατεύθυνση αφού ο κ. Βαρελάς κάλεσε όλους όσους αγαπάνε τον τόπο να συμπορευτούν μαζί του για το κοινό καλό.

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στα Μέγαρα τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της Ν.Δ. Θαν. Μπούρας, οι τέως αντιδήμαρχοι Λευτ. Παπαλευθέρης, Β. Κόττας, ο τέως πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Θαν. Δρένης, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θαν. Ζάλης, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Λευτ. Κοσμόπουλος, Γιαν. Σωτηρίου, Γ. Γεωργόπουλος, Γιαν. Λινάρδος και Μ. Μιχάλαρου, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. Γ. Σακελλαρίου αλλά και τα μέλη της ΔΗΜ. ΤΟ. της Ν.Δ., Λ. Παναγιωτοπούλου, Π. Νικηφόρος και Μ. Κακαρίκος.