Αιχμές κατά του δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη αφήνει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ομάδα επικοινωνίας του συνδυασμού «Τώρα» και του υποψήφιου δημάρχου Γ. Μπερδελή.

Οι αιχμές αφορούν κυρίως την τακτική που ακολουθεί ο κ. Σταμούλης χρησιμοποιώντας το δημαρχιακό κατάστημα ως… «εκλογικό κέντρο» του συνδυασμού του ενώ και ο ίδιος ο Γ. Μπερδελής σε προσωπική του επιστολή κάνει λόγο για την χαμένη αξιοπρέπεια, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σταμούλης σε όλη τη διαδρομή του έμαθε να κάνει δημόσιες σχέσεις και πελατειακές σχέσεις με χρήματα του δημοσίου.

Παρακάτω δημοσιεύουμε τόσο το δελτίο τύπου του συνδυασμού όσο και την προσωπική επιστολή του κ. Μπερδελή

 

«Η Δημαρχεία είναι σπίτι ή τσιφλίκι του κ. Σταμούλη»;

 

Η αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Σταμούλη να διατηρηθεί στην εξουσία με κάθε μέσο είναι κάτι παραπάνω από προφανής καθώς  συνεχίζει σταθερά και χωρίς ενδοιασμούς να χρησιμοποιεί το αξίωμα του Δημάρχου προς ίδιον πολιτικό όφελος.

Αφού πρώτα, διαχειρίστηκε τις έκτακτες προσλήψεις για καθαρά προσωπικό και ψηφοθηρικό όφελος.

Αφού έπειτα, «έκλεισε» το ψηφοδέλτιό του με πρόσωπα που σε μεγάλο ποσοστό έχουν εργασιακή σχέση με το Δήμο, πέρασε στην επόμενη φάση, μετατρέποντας το δημαρχείο σε προεκλογικό του κέντρο.

Πρώτα, χρησιμοποίησε το γραφείο Δημάρχου για να παρουσιάσει τους υποψηφίους του συνδυασμού του, και σαν να μην έφτανε αυτό, παραχώρησε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της «Ένωσης Πολιτών» και υπάλληλο της ΔΕΥΑΜ για την παραγωγή διαφημιστικού προεκλογικού spot! (πρόσφατα αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

  • Επειδή η ενέργεια αυτή απέχει κατά πολύ από το κοινό αίσθημα της ευπρέπειας και του πολιτικό ήθους…
  • Επειδή τέτοιες πρακτικές προσβάλουν τη νοημοσύνη των συμπολιτών και ευτελίζουν τα δημόσια αξιώματα των αιρετών που οι πολίτες τους ανέθεσαν…

 

…Ερωτούμε:

Τα δημοτικά καταστήματα, οι θεσμοί και τα αξιώματα είναι ιδιοκτησία του εκάστοτε Δημάρχου;

Με απλά λόγια, η Δημαρχεία είναι σπίτι ή τσιφλίκι του κ. Σταμούλη;

Γιατί ο κ. Σταμούλης προέβη σε μια τέτοια αυθαίρετη ενέργεια;

Έδωσε εντολή ή εν’ αγνοία του παραχωρήθηκε προς τέτοια χρήση η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε πολίτη- υπάλληλο της ΔΕΥΑΜ και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της «Ένωσης Πολιτών»;

Ο κ. Σταμούλης πρόκειται να τηρήσει την αρχή της «ισονομίας» και να παραχωρήσει την αίθουσα και σε άλλους υποψηφίους του συνδυασμού του ή και των άλλων συνδυασμών  για την προεκλογική τους προβολή;

Εμείς του «ΤΩΡΑ» πάντως είμαστε κάθετα αντίθετοι με τέτοιες πρακτικές.

Πιστεύουμε σε ένα άλλο ήθος πολιτικής διοίκησης και λειτουργίας, όπου ο σκοπός «δεν αγιάζει» τα μέσα.

Σε τελική ανάλυση, δεν ωφελεί σε τίποτα την κοινωνία να θυσιάζεις τα πάντα στο βωμό της ψηφοθηρίας.

Πολύ περισσότερο δε, τέτοιου είδους πρακτικές, στέλνουν λάθος μήνυμα στους πολίτες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά, σχετικά με την ουσία της πολιτικής και την άσκηση της εξουσίας.

Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πολιτική στάση και συμπεριφορά έχει πρωτίστως παιδαγωγικό χαρακτήρα.

Ο πολιτικός που δεν διστάζει να οικειοποιείται τους θεσμούς και τις εξουσίες που του ανέθεσαν οι πολίτες για να εξυπηρετεί τα προσωπικά του μικροπολιτικά συμφέροντα, στέλνει μήνυμα ηγεμονικού ρόλου και προσβλέπει σε σχέσεις υποτέλειας με τους πολίτες.

Δυστυχώς για τον κ. Σταμούλη, οι συμπολίτες μιλούν για χαμένη αξιοπρέπεια

«ΤΩΡΑ» είναι καιρός να πάμε αλλιώς. Να αλλάξουμε ρότα.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους να τηρήσουμε έναν κώδικα ευπρέπειας και πολιτικού ήθους στην προεκλογική περίοδο.

Να αντιπαραθέσουμε με αλληλοσεβασμό ιδέες και προτάσεις για το καλό του τόπου μας.

Εμείς του «ΤΩΡΑ» και ο επικεφαλής μας Γιώργος Μπερδελής, θα επιμείνουμε πιστοί στις αξίες μας για ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ – ΡΕΑΛΙΣΜΟ – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

Έτσι πράξαμε μέχρι σήμερα και έτσι θα πορευτούμε μέχρι την τελική ΝΙΚΗ του λαού των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

Η Ομάδα Επικοινωνίας του συνδυασμού «ΤΩΡΑ»

Η χαμένη αξιοπρέπεια…

 

Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι χώρος ανιδιοτελούς προσφοράς και πεδίο οικιοθελούς και συνειδητής συμμετοχής στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων του δήμου μας.

Στην προσπάθεια αυτή δεν έχουν θέση υποψηφιότητες που προκύπτουν ως αποτέλεσμα «πιέσεων» και «εκβιασμών» για την διατήρηση έστω και προσωρινών θέσεων εργασίας.

Η συμμετοχή, ο αγώνας πρέπει πάνω απ’ όλα να είναι καθαρός και αξιοπρεπής.

Και αξιοπρέπεια σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιοι που έχουν σχέση εργασίας με τον δήμο να βγαίνουν και να κάνουν πολιτική με χρήματα ΔΙΚΑ ΜΑΣ (άλλοι πληρώνονται από την ΔΕΥΑΜ άλλοι από την ΔΗΚΕΔΗΜΕ κι άλλοι από τον δήμο!).

Ο Μεγαρικός λαός τους πληρώνει να εκτελούν κάποια εργασία και όχι με τα κουστουμάκια τους να ασχολούνται όλη την ημέρα στο κυνήγι της ψήφου συμμετέχοντας στον συνδυασμό του κ. Σταμούλη!

Αν έχουν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και αν η επιλογή της συμμετοχής τους είναι συνειδητή πολιτική πράξη ας παραιτηθούν από την θέση εργασίας και με χρήματα δικά τους να κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα.

Εργοδότης τους είναι ο Μεγαρικός λαός, ο δήμος και όχι ο κ. Σταμούλης ο οποίος σε όλη την διαδρομή του έμαθε να κάνει δημόσιες σχέσεις και πελατειακές πολιτικές σχέσεις με χρήματα του Δημοσίου.

Κι όσοι τελικά υπέκυψαν στις «πιέσεις» του (έχοντας σχέση εργασίας με τον δήμο) και συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του, ας δώσουν αύριο την παραίτηση τους μήπως και πείσουν τους ψηφοφόρους ότι η συμμετοχή τους δεν είχε μόνο ως κίνητρο το προσωπικό – οικονομικό συμφέρον, μήπως και ξαναβρούν έτσι την χαμένη τους ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

 

Με εκτίμηση

Γιώργος Μπερδελής

Επικεφαλής του συνδυασμού Τώρα

Υποψήφιος Δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου