Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Σήμερα» προσκεκλημένος του δημοσιογράφου Δημ. Οικονόμου ήταν την Τρίτη 30 Απριλίου ο υποψήφιος δήμαρχος Κλ. Βαρελάς.

Ο κ. Βαρελάς είχε την ευκαιρία να αναδείξει τα προβλήματα της περιοχής μας, μιλώντας ιδιαίτερα για ζητήματα που αφορούν τους πυρόπληκτους αλλά και το μεγάλο πρόβλημα της ασφάλειας. Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ τόνισε πως ο δήμος Μεγαρέων μετράει τεράστιες πληγές από τις πυρκαγιές αλλά και τις πλημμύρες αφού στα διοικητικά του όρια ανήκουν τόσο η Κινέτα όσο και η Νέα Πέραμος, περιοχές οι οποίες δοκιμάστηκαν.

Έχοντας εμπειρία χρόνων στο δημοτικό συμβούλιο ο Κλ. Βαρελάς έκανε λόγο την τραγική κατάσταση που βίωσαν οι κάτοικοι της Κινέτας, γνωστοποιώντας πως η καταστροφή ήταν τεράστια, αφού 60.000 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν παρανάλωμα του πυρός, ενώ χάθηκαν εκατοντάδες περιουσίες. Ο υποψήφιος δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα στην κρατική αδράνεια μιλώντας για ανθρώπους που ενώ επλήγησαν δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί, κάνοντας λόγο για τεράστιο πρόβλημα συντονισμού και επιρρίπτοντας ευθύνες ακόμη και στην σημερινή διοίκηση του δήμου. «Δυστυχώς η διοίκηση Σταμούλη δεν φάνηκε αντάξια των προσδοκιών» ανέφερε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως ενώ έχουν περάσει αρκετοί μήνες από την καταστροφή δεν μπορεί ακόμη η διοίκηση του δήμου να συντονιστεί με την αντιπεριφέρεια ούτως ώστε με δραστικές κινήσεις να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες τους.

Ο κ. Βαρελάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως δεν βλέπει να υπάρχει καμία πρόληψη για το καλοκαίρι που έρχεται, για να σωθεί ό,τι απέμεινε από το υπόλοιπο δάσος το οποίο χαρακτήρισε ως πνεύμονα της Αττικής. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί με Όραμα» αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα της εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή μας, υποστηρίζοντας ότι οι εγκληματικές ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτα είναι απόρροια της υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων, δηλαδή της κατάργησης του αστυνομικού σταθμού της Κινέτας και της υπολειτουργίας του σταθμού της Νέας Περάμου.

δημόσια ο κ. Βαρελάς πρότεινε να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια ούτως ώστε να επανδρωθούν τα αστυνομικά τμήματα, να ανοίξει ξανά ο αστυνομικός σταθμός της Κινέτας, να υπάρχουν μηχανοκίνητα μέσα αλλά και να υπογραφεί ένα μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία κάτι που έχουν κάνει πολλοί δήμοι ανά την επικράτεια.

Κλείνοντας γνωστοποίησε πως το 2016 έκανε μια τεράστια προσπάθεια με την συλλογή 2.500 υπογραφών συμπολιτών μας, οι οποίες κατατέθηκαν στον νομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, όπου απευθείας ενεργοποιήθηκε ο τότε επιθεωρητής νοτίου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. και σημερινός αρχηγός κ. Ανδρικόπουλος δείχνοντας μεγάλη διάθεση, αφού το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών είναι πλέον σημαντικό.