Αν μη τι άλλο, αποτελεί τιμή για τον συνδυασμό του Γιαν. Μαρινάκη η συμμετοχή ενός ανθρώπου που η προσφορά του στον συνάνθρωπο αλλά και στην πόλη των Μεγάρων δεν αμφισβητείται. Ο λόγος για τον κ. Νικόλαο Στρατουδάκη ο οποίος ένα μήνα πριν τις εκλογές μιλάει αποκλειστικά στην Αιχμή κρίνοντας, συμβουλεύοντας αλλά και εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να εμπλακεί και πάλι στην τοπική πολιτική σκηνή.

 

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η ηλικία σας δεν σας επιτρέπει να αγωνιστείτε όπως πρέπει στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Τι έχετε να πείτε σε όλους αυτούς;

 

Είναι γεγονός ότι είμαι μεγάλος σε ηλικία. Το γνωρίζω και εγώ καλύτερα από όλους αυτούς. Δεν είμαι όμως μεγάλος στην καρδιά και στην ψυχή. Επειδή λοιπόν θέλω πάντα να είμαι κοντά στα Μέγαρα και στους Μεγαρίτες τους οποίους σέβομαι, εκτιμώ και αγαπώ ιδιαίτερα αποφάσισα να είμαι ξανά υποψήφιος.

 

Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους Μεγαρίτες τους οποίους σέβεστε και αγαπάτε;

 

Εκλογές έχουμε, την ψήφο τους θέλω εκτός από την αγάπη τους! Όσοι λοιπόν με αγαπάνε ας βάλουνε ένα σταυρό. Όσοι δεν με αγαπάνε, καλή καρδιά. Μέσα μου δεν θα αλλάξει τίποτα. Ούτε η εκτίμηση αλλά ούτε και η αγάπη που τρέφω σε αυτούς τους ανθρώπους. Εξάλλου δεν μπορείς κανέναν να τον πιέσεις για να σε ψηφίσει. Οι πολίτες πρέπει να κρίνουν το έργο του καθενός και να θυμούνται τι έχει προσφέρει ο καθένας.

Θα θυμίσω ότι εγώ εδώ και 20 χρόνια που βρίσκομαι στα Μέγαρα, δεν δέχθηκα από κανέναν να μου δώσει ούτε 1 ευρώ. Δεν ήρθα στα Μέγαρα για να πάρω αλλά για να δώσω.

 

Εκτός από εκλογές όμως έχουμε και τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Τέτοιες ημέρες βοηθούσατε με τον δικό σας τρόπο τους ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Θα το κάνετε και φέτος;

 

Θα τους στενοχωρήσω αλλά φέτος το Πάσχα δεν θα μοιράσω τρόφιμα και θα εξηγήσω γιατί. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση κάποιοι κακοπροαίρετοι να συνδέσουν το μοίρασμα των τροφίμων με την υποψηφιότητα μου. Γιατί εγώ όπως και εσείς ξέρετε δεν βοηθάω τον κόσμο για να τον αναγκάσω να με ψηφίσει. Ξεκαθαρίζω λοιπόν πως θα μοιράσω τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές, όποιος και αν είναι ο δήμαρχος.

 

Βλέπουμε πολλές υποψηφιότητες, παλιών αλλά και νέων. Τι έχετε να τους συμβουλεύσετε ως ένας άνθρωπος με εμπειρία;

 

Κοιτάξτε, διαβάζω κάποια πράγματα στον τοπικό τύπο και εκπλήσσομαι. Βλέπω ανθρώπους που στηρίχθηκαν από εμένα, (που το ξέρουνε και οι πέτρες), να μην με σέβονται και να κατεβαίνουν υποψήφιοι με τον Γρ. Σταμούλη, τον άνθρωπο δηλαδή που με έδιωξε από τα Μέγαρα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αγνώμονες και πιστεύω πως εκεί που θα πάνε, τα ίδια θα κάνουν. Επίσης υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που είναι με τον οποιονδήποτε. Μία με τον Μαρινάκη, μία με τον Κλεάνθη, σήμερα με τον Σταμούλη, αύριο μπορεί να είναι με τον Μπερδελή. Δεν μπορώ λοιπόν να φανταστώ αυτούς τους κυρίους να βγαίνουν σήμερα σε δισέλιδες συνεντεύξεις να λένε στον κόσμο ποιον θα στηρίξουν και τι θα κάνουν, όταν στο παρελθόν έχουν στηρίξει τους πάντες. Τέτοιες τακτικές κάνουν κακό όχι μόνο στον εαυτό τους αλλά και στον υποψήφιο δήμαρχο που στηρίζουν.

Για να μην παρεξηγηθώ θα πω ξεκάθαρα ότι αναφέρομαι στον κ. Γιάννη Γκίνη. Έχει πει τόσα πολλά, που τα διαβάζει κανείς και γελάει. Με όλο το σεβασμό καλύτερα να λέει λιγότερα ώστε κάποια από αυτά να είναι και αλήθειες. Δυστυχώς δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Ας με συγχωρήσουν λοιπόν όσοι θίγονται. Έχω μάθει να λέω αλήθειες.

 

Γιατί επιλέξατε να είστε ξανά υποψήφιος με τον κ. Μαρινάκη και όχι με κάποιον άλλον υποψήφιο δήμαρχο;

 

Έχοντας μια διαδρομή με μεγάλη κοινωνική προσφορά (όπως τουλάχιστον λέει ο κόσμος) στα Μέγαρα, θα μπορούσα είτε να μείνω εκτός, είτε να είμαι υποψήφιος με τον οποιονδήποτε. Επέλεξα ξανά τον Γιαν. Μαρινάκη. Γιατί δεν κάνω αυτό που κάνουν κάποιοι άλλοι. Δεν προδίδω δηλαδή κάποιον που έχω συνεργαστεί και έχω αγωνιστεί μαζί του. Αν μου πουν όμως ότι ο Μαρινάκης έκανε λάθη θα το παραδεχθώ. Όλοι κάνουμε λάθη. Και κυρίως αυτοί που προσπαθούν για να κάνουν έργο. Μόνο οι πεθαμένοι δεν κάνουν λάθη.

 

Έχοντας κατά το παρελθόν πει πως ο κ. Σταμούλης με τη στάση του σας έδιωξε από τα Μέγαρα, πέντε χρόνια μετά του κρατάτε ακόμη κακία;

 

Ο κ. Σταμούλης δεν με πίκρανε μόνο με την στάση του, αλλά με έδιωξε κιόλας. Και όταν εγώ έφυγα, μέσα μου δεν πίστευα ότι θα ξαναεπανέλθω στα Μέγαρα. Όμως περνώντας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες από τα Μέγαρα για να πάω στο Αλεποχώρι, με έπιανε ρίγος γιατί αγαπούσα και αγαπώ τα Μέγαρα. Παρ’ ότι λοιπόν ο κ. Σταμούλης με την στάση του με είχε απομακρύνει εγώ προσπαθούσα έστω και κρυφά μαζί με κάποιους φίλους μου να βοηθήσω τους Μεγαρίτες. Η ευκαιρία μου που έψαχνα για να επανέλθω στα Μέγαρα μου δόθηκε και γι’ αυτό ευχαριστώ τον Θεό αλλά και τον κόσμο που με υπεραγαπά και μου το δείχνει.

 

Πείτε μας λίγα λόγια για τους υποψηφίους δημάρχους του χώρου σας.

 

Να ξεκινήσω με τον Γιάννη Μαρινάκη. Πιστεύω ότι έχει κάνει την αυτοκριτική του και έχει αναγνωρίσει τα λάθη του. Είμαι βέβαιος ότι θα βάλει σειρά στον δήμο έχοντας αναγνωρίσει τα λάθη που έκανε παλαιότερα ως διοίκηση. Αν μάλιστα καταφέρει και δεν ακούει τους αυλικούς του αλλά και όσους τον κολακεύουν, τότε πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά.

Για τον Άγγελο τον Μακρυγιάννη πρέπει να σας αποκαλύψω πως μίλησα μαζί του. Του πρότεινα να ακολουθήσει μια κοινή πορεία με τον Μαρινάκη και τον Κλεάνθη. Θέλει να κάνει το δικό του αγώνα μόνος του. Ελπίζω να μην το μετανιώσει.

Ο Κλεάνθης από την πλευρά του σωστά κατεβαίνει μόνος του, αφού ο Μαρινάκης τον προέτρεψε να κατέβει λέγοντας του ότι θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια. Έκανε τότε λοιπόν ο Κλεάνθης την αρχή και τώρα δεν μπορεί να κάνει πίσω. Αυτό θα είναι πισωγύρισμα. Αυτή είναι η άποψη μου και την καταθέτω χωρίς να έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν.

Με την ευκαιρία θα ευχηθώ σε εσάς αλλά και σε όλους τους αναγνώστες σας, όπως και σε όλους τους συμπολίτες Καλή Ανάσταση.